Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­hee­näi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­tia­lueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kil­pai­lu­tus­ten kier­tä­mi­sel­le on lai­tet­ta­va piste – on näh­tä­vis­sä, että jul­ki­nen sektori lähtee mukaan yh­tiö­him­me­lei­hin sääs­tääk­seen aikaa

Yrittäjät kautta maan seuraavat erittäin huolestuneina julkisen sektorin halua ostaa palveluita ja tuotteita omilta yhtiöiltään. Erityisesti tämä käytäntö on nyt yleinen hyvinvointialueilla, kun niitä organisoidaan kauhealla kiireellä. On nähtävissä, että julkinen sektori lähtee mukaan yhtiöhimmeleihin säästääkseen aikaa. Toinen kysymys on, säästääkö tämä malli veronmaksajien rahoja?

Hyvinvointialueuudistuksen kantavana ideana on tehdä asioita toisin, uudistaa ja parantaa palveluja kustannustehokkaasti. Tämä periaate unohtuu, jos tärkeimpänä päätösajurina on kiire, eikä edes haluta pohtia vaihtoehtoja, jotka olisivat pitkässä juoksussa kannattavampia ja toisivat jatkuvuutta alueelle.

Pohjois-Pohjanmaalta löytyy jo useita inhouse-yhtiöitä valmiina, on muun muassa talous- ja palkkahallinto, pesula tai sitten niitä ollaan valmistelemassa kovalla tahdilla esimerkiksi ateria- ja puhtaanapitoon ja kuljetuksen toimintoihin.

"Kannustammekin hyvinvointialueita ja julkista sektoria ylipäätään panostamaan voimakkaasti siihen, että hankkijoilla osaaminen on ajan tasalla ja sitä päivitetään jatkuvasti."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.