Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­to­yl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kii­min­ki­jo­ki­me­lon­ta päättyy tänä vuonna Koi­te­liin, us­ka­liaam­mat voivat laskea matkan lopuksi Koi­te­lin­kos­ken

Lauantaina 11. kesäkuuta järjestettävä melontaretki on osa Suomen melonta- ja soutuliiton järjestämää ”Suomi meloo ja soutaa”-päivän tapahtumaa.

Perinteinen Kiiminkinjokimelonta melotaan tänä vuonna Ylikiimingin Vengasrannasta Kiimingin Koitelinkoskelle. Kiiminkijoki ry:n puolesta tapahtuman järjestää Lappis.

Lauantaina 11. kesäkuuta järjestettävä retki on osa Suomen melonta- ja soutuliiton järjestämää ”Suomi meloo ja soutaa” -päivän tapahtumaa, Lappis tiedottaa.

Kiiminkijokimelonta on alkanut jo 1980-luvulla. Alkujaan tapahtumalla haluttiin tuoda esille paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä.

Muutamia välivuosia lukuun ottamatta melonta on järjestetty vuosittain. Kiiminkijoki ry on ottanut tapahtuman vastuulleen vuonna 2005.

Melontareitin pituus on tällä kertaa noin 25 kilometriä, välissä pidetään lounastauko. Lounaan valmistavat luonto-ohjaajaopiskelijat PSK-Aikuisopistosta.

Tapahtumaan voi osallistua pienelläkin kynnyksellä, koska mukana on pääoppaan lisäksi turvamelojia, jotka opastavat ja auttavat hankalimmista paikoista melomaan turvallisesti. Kalustonkin voi tarvittaessa vuokrata järjestäjältä tai muilta paikallisilta toimijoilta, tiedotteessa todetaan

Melonta alkaa Vengasrannalta kello 9 ja päättyy Koiteliin noin kello 17. Uskaliaammat voivat laskea lopuksi Koitelinkosken, mutta halutessaan voi rantautua ennen hurjimpia kuohuja.

Yleisö näkee melojat varmimmin Koitelissa.