Rakentaminen: Ta­lo­teh­taan toi­mi­tus­joh­ta­ja ih­met­te­lee Oulun ahdasta kaa­voi­tus­ta

MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Kii­min­kiin avataan ensi vii­kol­la uusi ra­vin­to­la Ti­kan­kont­ti – Nimi otet­tiin uu­del­leen käyt­töön vuo­si­kym­me­niä paik­ka­kun­nal­la toi­mi­nees­ta ra­vin­to­las­ta

Kiimingin baarielämää avataan piristämään uusi ravintola, joka tarjoaa muun muassa elävää tanssiorkesterimusiikkia kerran kuussa.


Kiiminkiin ollaan paraikaa rakentamassa uutta ravintolaa, jolla tosin tulee olemaan erittäin vanhan kiiminkiläisen ravintolan nimi, Tikankontti. Ravintola on tavoitteena avata ensi viikolla niin sanotussa entisessä S-marketin talossa kylän keskustassa.

Ravintolan osakas Jukka-Pekka Pihlaja kertoo, että kyseessä on sekä ruoka- että illanviettoravintola. Ensin avautuu ravintolan baarin puoli, ja sen jälkeen ruokapuoli pyritään avaamaan mahdollisimman pian.

– Ruokapuolta tulee olemaan pizzaa, wingsejä, burgereita ja kebab-annoksia. Iltaisin on karaokea, elävää musiikkia ja diskoa. Asiakaspaikkoja on 200 ja lisäksi 30 hengen terassi. Syksyllä avataan 30 asiakkaan saunaosasto ja kokoustilat. Ravintolan voi vuokrata osin tai kokonaan yksityistilaisuuksiin, Pihlaja luettelee.

Jukka-Pekka Pihlaja avaa uuden Tikankontti-ravintolan Kiimingin keskustassa ensi viikolla. Yhtiökumppaneinaan hänellä on ravintolassa Paula Paroll ja Markus Pintamo-Kenttälä.
Jukka-Pekka Pihlaja avaa uuden Tikankontti-ravintolan Kiimingin keskustassa ensi viikolla. Yhtiökumppaneinaan hänellä on ravintolassa Paula Paroll ja Markus Pintamo-Kenttälä.
Kuva: Antti Ervasti

Elävä musiikki tulee olemaan enimmäkseen rockia, mutta kerran kuussa varataan ilta tanssiorkestereille. Elävää tanssimusiikkia tarjoavia  ravintoloita ei Oulun seudulla nykyään paljon ole.

Pihlaja kertoo, että remonttia alettiin tehdä helmikuussa, ja nyt ovat käynnissä viimeistelytyöt. Samoissa tiloissa toimi 1990- ja 2000-luvuilla ravintola Kimeka ja Jokiportti, joka lopetti 2000-luvun alkupuolella. Sen jälkeen tilat olivat Kiimingin Jokirannan koulun opetuskäytössä. Viime vuodet ne ovat olleet käyttämättöminä.

Kiimingissä toimi vuosikymmenien ajan Tikankontti-ravintola. Pihlajan yhtiökumppani Paula Paroll oli sen viimeinen ravintoloitsija vuoteen 2007 saakka. Nyt vanha nimi päätettiin ottaa uudelle ravintolalle. Kolmas osakas uudessa ravintolassa on Markus Pintamo-Kenttälä.

Kiimingissä on kaksi pizzeriaa, pizza-kebab-ravintolaa ja ravintola Koiteli-baari, entiseltä nimeltään Neidonkenkä. Kilpailu on paikkakunnan kokoon nähden tiukkaa.

– Pyrimme valmistamaan ruoat lähituotteista ja muutenkin koettaa vastata kilpailuun laadulla. Ruoka ei välttämättä tule olemaan kaikkein halvinta. Baarin puolella pyrimme erottautumaan eduksemme monipuolisuudella, Pihlaja sanoo.