Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kie­rik­ki­kes­kuk­sen Mui­nais­mark­ki­nat tuo Ki­vi­kau­den kylään mam­mu­tin ja vii­kin­ki­tais­te­lu­ryh­män sekä he­rät­tää esi­his­to­rial­li­sen kal­lio­tai­teen henkiin

Kierikkikeskuksen Kivikauden kylä täyttyy Muinaismarkkinoiden ajaksi markkinamyyjistä, teatteriesityksistä, työnäytöksistä ja erilaisista aktiviteeteistä.
Kierikkikeskuksen Kivikauden kylä täyttyy Muinaismarkkinoiden ajaksi markkinamyyjistä, teatteriesityksistä, työnäytöksistä ja erilaisista aktiviteeteistä.
Kuva: Luuppi

Kierikkikeskuksen kesän päätapahtuma Muinaismarkkinat järjestetään 6.–7. elokuuta.

Historian elävöittämiseen pääsee osallistumaan monin tavoin. Tarjolla on ruuhella melomista, jousiammuntaa, kivikorujen, keramiikan ja kalliomaalausten tekemistä.

Nahan muokkaukseen voi tutustua perinneparkkurin opastuksella.

Kanadalaisen The Dragon Dance Theatren Mammutti – Naamioteatteriesitys -esityksen keskipisteenä on kesän aikana Iin Ylirannalla rakentunut oikean kokoinen mammutti.

Tulitaideduo Flameboundin esitys päättää molemmat markkinapäivät. Toiminnasta ja tarinasta vastaavat stunttien, extremetemppujen ja kamppailulajien asiantuntija Ulla Hämeenaho sekä tulitaiteilija Veikko Mikkonen.

Tanssija Arttu Peltoniemi ja muusikko-shamaani Keke Lammassaari esittävät tanssinumeron Keihästanssija, joka perustuu esihistoriallisen kalliotaiteen tanssihahmoihin.

Lisäksi historianelävöitysryhmä Pohjan Väkeen kuuluva tarinankertoja Juho Ljokkoi on valloittanut kylän viimeisen talon Thrymskvida-saagan esitystä varten.

Aikaisempien vuosien suosittuja esiintyjiä ovat sunnuntaina esiintyvä Kierikin Elämysteatteri sekä ase-esittely ja taistelunäytös, jonka tänä vuonna esittää viikinkitaisteluryhmä Pohjan Kaarti.

Arkeologi Peter Groom avaa luennollaan näkymää kokeellisen arkeologian maailmaan ja esittelee myös käytännön esimerkkejä Euroopasta ja Kierikistä.

Menneisyyden tekstiileistä pohjoisen alueella luennoi Oulun yliopiston akatemiatutkija, arkeologi Sanna Lipkin. Hän on erikoistunut tekstiilitutkimukseen ja on hyödyntänyt erikoisosaamistaan arkeologisissa tutkimuksissaan jo väitöskirjatutkimuksestaan saakka.

Markkinoille on maksullinen kuljetus Oulun keskustasta molempina markkinapäivinä.