Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kie­ri­kin si­jain­ti on mah­dol­li­suus – museo voisi toimia myös mo­ni­paik­kai­se­na, osa Kie­ri­kis­sä ja osa muualla Oulussa

Oulun kaupunginhallituksen päätös hakea valtakunnallista Erä- ja luontokulttuurimuseota oli hieno päätös. Kaupunginhallitus kuitenkin katsoi, että Kierikki ei ole paras paikka syrjäisen sijaintinsa ja joukkoliikennepalveluiden puuttumisen vuoksi, ja siksi sijoituspaikkaa haetaan mahdollisimman keskeiseltä paikalta kaupungin keskustasta tai sen läheisyydestä.

Tämä olisi mielestämme karhunpalvelus kyseisen museon toimintaperiaatteille. Erämuseon tulisi olla riittävän etäällä kaupunkimaisesta miljööstä, jotta se pystyisi tarjoamaan aidon erämaakokemuksen. Kierikin syrjäisyys ei ole tässä yhteydessä heikkous vaan vahvuus.

Kaupunginhallitus perustelee kantaansa sillä, ettei Kierikkiin ole joukkoliikenneyhteyksiä. Yli-Iin puuttuvat joukkoliikenneyhteydet tulee palauttaa toteutuu museo tai ei, sillä Kierikin nykyinen toiminta ja alueen asukkaat kärsivät yhteyksien puutteesta.

Yli-Ii, ehkä kaupunkilaisten yllätykseksi, sijaitsee nopean Rovaniemi-yhteyden varrella, Rovaniemeltä ajaa Yli-Iihin reippaassa puolessatoista tunnissa ja se näkyy kylän läpi kulkevassa liikenteessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.