Tilaajille

Ke­vät­tal­ven kaa­hai­lu Poh­jan­tiel­lä kävi kal­liik­si – Oulun kä­rä­jä­oi­keus lät­käi­si kol­mel­le nuo­rel­le kus­kil­le tukevat sakot

Käräjäoikeus antoi tukun tuomioita eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata ajetuista rajuista ylinopeuksista.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maanantaina kolme reilusti alle 30-vuotiasta kuskia tuntuviin sakkorangaistuksiin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

Pohjantiellä maaliskuussa 2020 huomattavaa ylinopeutta ajanut 25-vuotias mies sai 2 200 euron sakot. Mies oli ajanut 80 kilometrin tuntinopeusalueella 179 kilometrin tuntinopeudella yksi matkustaja kyydissään.

Oulun seudulla ja erityisesti Pohjantiellä on kaahailtu alkuvuodesta 2020 useaan otteeseen hurjilla ylinopeuksilla.

Lue lisää: Poh­jan­tiel­lä on kaa­hail­tu rajusti viime päivinä ja koko al­ku­vuon­na – Po­lii­si: "Ti­lai­suus tekee varkaan ja ke­li­olo­suh­teet ovat hyvät, pöl­ly­tel­lään me­ne­mään"

24-vuotias nainen sai puolestaan 1 950 euron sakkorangaistuksen ajettuaan 133 kilometrin tuntinopeudella tiellä, jolla nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Hurjastelu tapahtui toukokuun alussa Pyhäjärvellä. Tiellä oli tapahtuma-aikaan myös muuta liikennettä.

18-vuotias mies tuomittiin 1 140 euron sakkoihin. Hän ajoi Limingassa maaliskuussa 116 kilometrin tuntinopeudella tiellä, jonka nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa. Ajoneuvon kyydissä oli useampi matkustaja.

Syyttäjä vaati kaikille rangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta toteamalla, että kuskien menettely oli ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Kaikki tuomitut myönsivät menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla.

Tuomioista voi vielä valittaa hovioikeuteen.