Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kes­kus­tan ryh­män­joh­ta­ja Antti Kur­vi­nen: Edus­kun­ta­ryh­mä kä­sit­te­lee mah­dol­li­sia sank­tioi­ta lä­hi­päi­vi­nä

Kaksi keskustan kansanedustajaa lipesi eduskuntaryhmän linjasta eduskunnan elpymispakettiäänestyksessä.

Helsinki
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Arkistokuva.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Arkistokuva.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan eduskuntaryhmä käsittelee ryhmän elpymispakettilinjasta livenneitä edustajia kohtaan mahdollisesti kohdistettavia sanktioita lähipäivinä.

– Ryhmä käsittelee asiaa lähipäivinä. Palataan asiaan sen jälkeen. Tässä vaiheessa tähän asiaan ei ole enempää kommentoitavaa, Kurvinen sanoi STT:lle.

Keskustan kansanedustajat Hannu Hoskonen ja Tuomas Kettunen äänestivät elpymispaketin hyväksymistä vastaan eduskunnan äänestyksessä tiistaina. Kurvinen ei suostunut valottamaan, ovatko mahdolliset sanktiot Hoskosta ja Kettusta kohtaan asialistalla eduskuntaryhmän kokouksessa ylihuomenna torstaina.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen äänesti elpymispakettia vastaan. Arkistokuva.
Kansanedustaja Hannu Hoskonen äänesti elpymispakettia vastaan. Arkistokuva.
Kuva: Arttu Laitala

Eduskunta hyväksyi EU:n elpymispaketin äänin 134–57. Hoskosta ja Kettusta lukuun ottamatta kaikki äänestykseen osallistuneet hallituspuolueiden edustajat äänestivät paketin hyväksymisen puolesta.

Kaikki perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ja kymmenen kokoomuksen kansanedustajaa äänesti EU:n elpymispakettia vastaan. Lisäksi pakettia vastaan äänestivät myös Liike Nytin Harry Harkimo ja oman eduskuntaryhmänsä muodostava Ano Turtiainen.

Kurvinen oli tyytyväinen elpymispakettiäänestyksen tulokseen, vaikka kaksi keskustan edustajaa lipesikin hallitusrintamasta.

– Tällä turvataan EU:n tuleva budjetti seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi. Keskustan äänestäjille ja kannattajille on erittäin tärkeää se, että me pystymme jatkossakin saamaan etenkin Itä- ja Pohjois-Suomeen runsaasti alue- ja maataloustukia. Lisäksi meidän vientiteollisuudellemme on aivan välttämätöntä, että Euroopan talous elpyy. Näen, että tämä paketti on maakuntien ja Suomen edun mukainen, Kurvinen sanoi.