Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­tan kan­na­tus­käy­rä ei vain käänny, ja kysymys kuuluu, ovatko puo­lueen suu­ruu­den päivät lo­pul­li­ses­ti ohi

Keskustan vaalikannatus vuonna 2019 oli huonoin sataan vuoteen. Ensi kevään vaaleissa ei ole luvassa paljon parempaa. Keinot puolueen kannatuksen nostoon ovat tiukassa. Kokoomus on nyt matkalla pääministeripuolueeksi.

Ylen viimetorstainen puoluekannatusmittaus ei kertonut järisyttävistä muutoksista mutta näytti silti merkillepantavia lukemia. Kokoomus jatkaa selvänä ykkösenä 25,9 prosentin kannatuksella. SDP on kakkonen (18,7 %), perussuomalaiset kolmonen (14,9 %) ja keskusta nelonen (12,1 %).

Kevät on ollut Suomenkin politiikassa poikkeuksellinen Ukrainan sodan ja Nato-päätöksen takia. Kansan Nato-kantojen nopea käänne on selvästi hyödyttänyt pitkäaikaista Nato-puoluetta kokoomusta. Vasemmistoliitolle kannan valinta oli suoranaista haparointia, ja se voi selittää puolueen alamäkeä. Keskustakin pidätteli kantaansa valtiojohdon ilmoitusta odotellen, mikä loi samalla kuvaa epäröivyydestä.