Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Kes­kus­ta­kam­puk­sel­la luodaan Oulun tu­le­vai­suut­ta – Yli­opis­ton kes­kei­nen si­jain­ti vah­vis­tai­si mai­net­ta kou­lu­kau­pun­ki­na

Oulu

"Kampuksen sijoittaminen Oulun sykkivään keskustaan on vetovoimateko, joka muuttaa Oulun todelliseksi yliopistokaupungiksi, jossa opiskelijat viihtyvät ja näkyvät niin arjessa kuin juhlassakin."

Liisa Jaakonsaari on Oulun yliopiston hallituksen varapuheenjohtaja ja Sakari Kallo on Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja.
Liisa Jaakonsaari on Oulun yliopiston hallituksen varapuheenjohtaja ja Sakari Kallo on Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja.
Kuva: Juha Sarkkinen

Mitkä ovat kaupunkien tai kansakuntien historiassa sellaisia hetkiä, jolloin tehdään ratkaisevia päätöksiä? Reilut 60 vuotta sitten perustettu Oulun yliopisto on mahdollistanut korkeakoulutuksen monille Pohjois-Suomen sukupolville. Opiskelemalla on toteutettu henkilökohtaisia unelmia ja samalla parannettu koko pohjoisen Suomen osaamis- ja elintasoa. Tänä päivänä Oulun menestys perustuu korkeaan osaamiseen ja yrittäjyyteen.

Pohjoisen Suomen väestökehitykseen ja Oulun yliopiston toimintaedellytysten turvaamiseen 2030-luvulta eteenpäin tulee valmistautua nyt. Yliopistojen koulutusvastuita ja opiskelupaikkojen määrää lisätään Suomen korkeakoulutuksen vision 2030 mukaisesti samaan aikaan, kun Pohjois-Suomen nuorisoikäluokat jatkavat pienenemistään, ja opiskelijoiden rekrytoiminen tulee olemaan Oulun yliopistolle jo 2030-luvulla huomattavasti menneitä vuosikymmeniä vaikeampaa.