Juuri nyt: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den pro­tes­tit ker­to­vat pe­rus­tel­luis­ta huo­lis­ta

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kesän aja­tus­an­te­ja ko­ro­nas­ta kou­lu­tuk­seen

Kesä oli ihanteellinen auringon antamaa lämpöä ja väriä kaipaaville. Keltainen pallo kipusi kuumasti lämmittämään uimavedetkin linnunmaidon pehmoisiksi. Kesän alusta asti pääsivät marjastajat mielipuuhaansa runsaan hillasadon kypsyttyä etuajassa.

Kesä mahdollisti osallistumisen yhteisiin kulttuuri-, liikunta-, matkailu- ja muihin tapahtumiin, kun koronarajoitusköysiä löysennettiin.

Ihmisen ikävä toisen luo vyöryi näkösälle ja korviin iloisena puheen pulputuksena, liikuntatuokioissa rimpuiluna, tanssilavoilla, kesäteattereiden katsomoissa ja muissa tilaisuuksissa.

Suomalaiset todellakin ovat maailman onnellisin kansa, sillä ihmisten elämänmyönteisyys näyttäytyi voimalla.

Yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen rennoissakin olosuhteissa on ajatuksia herättävää. Kuntavaalit sujuteltiin kunnialla maaliinsa ja uudet luottamushenkilöt ovat kaikkien tiedossa. Tuore luottamushenkilöjoukkue pääsee hoitamaan kuntalaisten asioita kehittävillä ideoillaan yhteistyössä virkahenkilöiden kanssa.

Sinnikäs ja peloton uteliaisuus ja tiedon hankkiminen, tarpeettoman epäonnistumisen ja häpeän tunteen välttäminen, rakentavan ja tukalia tilanteita laukaisevan huumorin viljeleminen, into ja voima ottaa vastaan vaikeiden tai tuntemattomien asioiden hoitamisen vaateet ovat vahvoja tukihirsiä luottamustehtävien hoidossa.

Myrskypuhurit, metsäpalot ja järisyttävät tulvasateet tekivät ikävää ja taloudellisesti musertavaa työtään maailmalla ja kotimaassamme. Ovatko nämä vitsaukset seurausta ilmastonmuutoksesta vai kuuluvat ne normaaliin luonnon kiertokulkuun?

Koronatartuntojen lisääntyminen, koronarokotusten merkitys sekä koronapassin tarpeellisuus herättävät keskustelua.

Erilaisten asunnon omistusmuotojen esille nousu on tärkeä ratkaisu tämän hetken ja tulevaisuuden asuntopulaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.