Ke­sä­kuun toi­sel­la vii­kol­la luvassa pääosin au­rin­koa ja poutaa - sateita en­nus­te­taan maa­nan­tail­le ja kes­ki­vii­kol­le

Lämpötilat ovat maanantaista keskiviikkoon hieman 20 asteen alapuolella ja ylimmälläänkin käydään 20 celsiusasteessa.

Lämpötilat pysyvät alkavalla keskimäärin hieman 20 asteen alapuolella, mutta sää on pääsääntöisesti poutaista. Kuvituskuva.
Lämpötilat pysyvät alkavalla keskimäärin hieman 20 asteen alapuolella, mutta sää on pääsääntöisesti poutaista. Kuvituskuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kesäkuun toinen viikko käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla pääsääntöisesti poutaisessa säässä, mutta maanantaina voidaan kokea paikoin kuurosateita. Tiistai on selvästi poutaisempi ja aurinkoisempi päivä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoo, että lämpötilat ovat maanantaista keskiviikkoon hieman 20 asteen alapuolella ja ylimmälläänkin käydään 20 celsiusasteessa.

Keskiviikkona Etelä-Suomessa säitä hallitseva kosteampi ja lämpimämpi ilmamassa voi yltää Pohjois-Pohjanmaalle iltaan mennessä. Tuo rintama tuo mukanaan paljon sadekuuroja ja mahdollisesti myös ukkosia.

Sateet ehtivät väistymään näillä näkymin torstaihin mennessä. Loppuviikon sää on ennusteiden mukaan alkuviikkoa poutaisempi, kuivempi ja lämpimämpi.

Päivälämpötilat ovat Pohjois-Pohjanmaalla tällä hetkellä hieman keskimääräistä lämpimämpiä, mutta yöllä lämpötila tippuu tavanomaista matalammalle. Meteorologi Karuston mukaan tätä voi selittää se, että yöt ovat olleet kesäkuun alun aikana selkeitä.

Kasvit ovat turvassa. Lämpötilat pysyvät kuitenkin selvästi plussan puolella, eikä luvassa pitäisi olla yöpakkasia tai hallaa.