Kerttu Nis­ka­sen vii­kon­lo­pun täh­ti­het­ki oli lauan­tain Tuttu Juttu Show – "E­ri­lais­ta jännää kuin nämä hiih­to­tou­hut"

Maailmancupin avaus ei tarjonnut Kerttu Niskaselle menestyshetkiä parrasvaloissa urheilun saralla. Niskasen viikonlopun tähtihetki oli lauantai-iltana MTV3:lla, kun hän oli vieraana Tuttu Juttu Show'ssa puolisonsa kanssa.

Kerttu Niskanen oli sunnuntain takaa-ajossa 12:s.
Kerttu Niskanen oli sunnuntain takaa-ajossa 12:s.
Kuva: Jussi Leinonen

Maailmancupin avaus ei tarjonnut Kerttu Niskaselle menestyshetkiä parrasvaloissa urheilun saralla. Niskasen viikonlopun tähtihetki oli lauantai-iltana MTV3:lla, kun hän oli vieraana Tuttu Juttu Show'ssa yhdessä puolisonsa Juho Mikkosen kanssa.

– Se oli hauska kokemus. Erilaista jännää kuin nämä hiihtotouhut, Niskanen kertoi.

Yksi ohjelman hämmentävimmistä hetkistä oli, kun Mikkonen kertoi puolisonsa Mika-lempinimestä.

– Iivo, Juho ja kumppanit ristivät minut Mikaksi monia vuosia sitten, kun roikuin poikien perässä lenkillä kuin mies muiden mukana. Tänäkin päivänä harjoituksen tai kilpailun jälkeen Iivo saattaa kysyä Juholta, miten Mikalla meni, Niskanen nauroi.

Niskanen oli lauantain perinteisen kympillä kymmenes ja sunnuntain takaa-ajossa 12:s.

– Yritin alussa päästä Jessica Digginsin (lopulta viides) peesiin, mutta en pysynyt alkuunkaan mukana, Niskanen sanoi.

Lauantaina toiseksi sijoittunut Krista Pärmäkoski lähti ladulle kolmantena ja oli pitkään mukana palkintopallitaistelussa, mutta hyytyi viimeisellä 2,5 kilometrin ringillä kuudenneksi.

– Lähdin kovaa liikkeelle. Se kostautui myöhemmin, sillä hapot eivät huuhtoutuneet laskuissa. Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) ja Heidi (Weng) olivat kovempia. Minulla ei ollut jalkaa vastata heidän vauhtiinsa, Pärmäkoski kommentoi.

Pärmäkoski piti viikonloppuaan kokonaisuudessa hyvänä, vaikka sunnuntaina hän ei palkintopallille noussutkaan.

– Toki olisin toivonut tänään itseltäni parempaa, mutta tiedän pystyväni hiihtämään vapaalla kovempaa. Pidän lauantain hiihtoa kovana suorituksena. Kaikkiaan tulossa on mielenkiintoinen kausi.

Katso tästä Krista Pärmäkosken haastattelu kisan jälkeen:

Pärmäkoski kertoi myös ongelmista kylmettyneen peukalon kanssa.
Video: MTV

Katso Rukan maailmancup-viikonlopun ohjelma.