Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Kerttu Nis­ka­nen taipui ho­peal­le kym­me­nys­kamp­pai­lus­sa, Krista Pär­mä­kos­ki täy­den­si huiman suo­ma­lais­pa­nok­sen prons­sil­laan: "Olen ylpeä it­ses­tä­ni"

Niskanen jäi kullasta neljä kymmenystä, Pärmäkoski pronssille kymmenyksen turvin.

Kerttu Niskasen hurja taistelu riitti olympiahopeaan.
Kerttu Niskasen hurja taistelu riitti olympiahopeaan.
Kuva: Kimimasa Mayama

Kerttu Niskanen oli lähellä pankin räjäyttämistä Pekingissä torstaina, kun vieremäläinen jäi olympiakullasta vaivaisen neljän kymmenyksen päähän.

Kultaan hiihti Norjan Therese Johaug. Kyseessä on Niskasen uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.

– Hyvältä tuntuu. Tämä oli viimeinen mahdollisuus ottaa tälle uralle olympiamitali. Olen ylpeä itsestäni, että taistelin voitosta vielä loppuun asti, liikuttunut Niskanen sanoi Ylelle.

Niskanen oli parhaimmillaan Johaugia edellä peräti kymmenen sekuntia. Viimeisellä väliaikapisteellä eroa oli suomalaisen hyväksi 1,4 sekuntia.

– Monesti hiihtoni ovat kääntyneet neljänsiin sijoihin. Tietysti jos nytkin puukkoa kääntää haavassa, niin kulta oli otettavissa. Mutta ei sitä nyt kannata harmitella, mitali on mitali.

Pronssille taistellut Krista Pärmäkoski täydensi huiman suomalaispäivän. Pärmäkoski kukisti neljänneksi jääneen Natalia Nepriajevan yhden kymmenyksen turvin.

– Kuulin maaliin päästyäni, että Nepriajeva oli ollut edelläni ja sitten takanani. Tiesin, että hän tulee lopun kovaa. Toivoin ja rukoilin, että kymmenykset kääntyisivät toisinpäin, Pärmäkoski sanoi Ylen haastattelussa.

Pärmäkoski myönsi kelin olleen raastava.

– Tuuli teki tästä kovan. Jos keli olisi ollut tyynempi, olisi ollut helpompaa. Vastatuuleen puskeminen on kovaa hommaa.

Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 14:s ja Anne Kyllönen 16:s.

Lue myös: Ei enää vain veljensä sisko – Kerttu Niskanen kesti paineet ja nousi mutkaisen tien kautta henkilökohtaiseksi olympiamitalistiksi

Torstai ja per­jan­tai ovat Nis­ka­sen per­hees­sä suuria päiviä – olym­pia­mi­ta­le­ja hi­moit­se­vien si­sa­rus­ten tarinan yksi rat­kai­se­vim­mis­ta kään­ne­koh­dis­ta nähtiin 30 vuotta sitten laman kes­kel­lä Oulun lä­hiös­sä

Korjattu sadasosat kymmenyksiksi klo 15.03.