Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kerro meille: Miten etätyön te­ke­mi­nen on vai­kut­ta­nut kotiin ja arkeen? Pi­täi­si­kö kodin käyt­tä­mi­ses­tä työ­paik­ka­na maksaa ja sopia työeh­to­so­pi­muk­sis­sa?

Koronaepidemian pahimmassa vaiheessa kodeista tuli kertaheitolla etätyöpaikkoja. Poikkeuksellisissa oloissa kaikki ovat halunneet joustaa. Vähemmälle keskustelulle on jäänyt, mitä se merkitsee yksityisyydelle ja perheiden arjelle.

Kodeista on tullut etätyöpaikkoja ja muutos tuntuu kotien ja perheiden arjessa ja tekemisissä.
Kodeista on tullut etätyöpaikkoja ja muutos tuntuu kotien ja perheiden arjessa ja tekemisissä.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Koronaepidemian myötä kodeista on tullut etätyöpaikkoja.  Etätyön tekeminen onkin onnistunut varsin hyvin ja työntekijät ovat useimmiten olleet tyytyväisiä etätyön tekemiseen.

Kun pöly on laskeutunut ja hybridimalli alkaa vakiintua, on hyvä pohtia, miten etätyö on käytännössä vaikuttanut kotiin ja perheeseen työntekijän lisäksi.

Miten etätyö on vaikuttanut kotiin, lasten arkeen ja perheen ihmissuhteisiin? Aiheuttaako kodin tai sen osan muuttaminen konttoriksi ristiriitoja, jotka vaikuttavat perheenjäsenten olemiseen ja tekemiseen?

Verottajalta voi saada työhuonevähennyksen riippuen etätyöpäivien määrästä. Onko verotuskäytäntö  riittävä korvaus vai pitäisikö työnantajan maksaa työntekijälle oman kodin käyttämisestä työpaikkana?

Pitäisikö kodin osittaisesta tai pysyvästä muuttamisesta etätyöpaikaksi sopia työehtosopimusneuvotteluissa vai riittääkö, että siitä sovitaan paikallisesti?  Pitäisikö etätyöjärjestelyissä kuulla myös perheenjäseniä?

Kerro meille, mitä mieltä olet asiasta.

Jutun kysely on päättynyt.