Kem­pe­leen Kirin naiset sulivat hel­tees­sä ko­ti­avauk­ses­saan – "Vai­kut­ti, että olimme tyy­ty­väi­siä La­pual­ta han­kit­tuun pis­tee­seen"

Kempele


Iida Takalahti ja Senni Korhonen (selin) ovat KeKi:n tämän kauden vahvistuksia. Korhonen palkittiin pelissä kotijoukkueen parhaana pelaajana.
Iida Takalahti ja Senni Korhonen (selin) ovat KeKi:n tämän kauden vahvistuksia. Korhonen palkittiin pelissä kotijoukkueen parhaana pelaajana.
Kuva: Pekka Peura

Kempeleen Kirin kauden ensimmäinen kotipeli naisten Superpesiksessä oli virheiden sävyttämää ja vieraat Seinäjoelta ottivat ansaitusti kaikki pisteet mukaansa luvuin 0–2 (0–2, 4–6).

Siinä missä kotijoukkue vasta etsi ratkaisuja ykköstilanteen purkamiseen, vieraat ehtivät tehdä kaksi juoksua. Kiri teki ensimmäisen takatilanteen vasta toisella jaksolla, kun Senni Korhonen rakensi taidokkailla koukuilla ensin kakkostilanteen ja heti perään kolmostilanteen.

Vaikka Kiri teki suurimman osan paloista itse, pääsi myös vieraiden Aino-Kaisa Mantere tekemään ulkopelissä paljon tuhoja kovalla heittokädellään. Anni Laakson iskemä kunnari tasatilanteessa latisti Kirin hyvin alkaneen loppukirin.

– Vaikutti, että olimme tyytyväisiä Lapualta hankittuun pisteeseen, siepparina pelaava Korhonen harmitteli.

Korhosen lisäksi kotijoukkueen pirteimpiä olivat kotiutuksissa onnistuneet Ria Ojala, Tiia Valtanen ja Inka Ronkainen sekä juoksun tuonut Sanni Syrjälä.

Kolmen vuoden tauon jälkeen paluun Superpesis-kentille tehnyt Iida Takalahti tuo Kirin sisäpeliin monipuolisuutta, vaikka onnistumiset kiersivätkin Seinäjokea vastaan. Etenijä- ja vaihtajajokerina pelaavan Takalahden ansiosta Kiri ei ole yhden kärjen varassa.

– Onpahan taas mukava pelata. Varmaan se on tämä aikuisuus, että osaan nyt olla rauhallisempi ja itselle vähän armollisempi. Yksi epäonnistuminen pelissä ei haittaa, heinäkuussa 28 vuotta täyttävä Takalahti pohtii.

Ulkopeliin Takalahti ei tavoittele.

– Aika ei riitä kaikkeen. Talvella piti keskittyä johonkin ja minä keskityin juoksuun. Nyt olenkin nopeampi kuin koskaan ennen urani aikana ja sitä kautta on tullut enemmän etenemisvastuuta.

Syy nopeuteen löytyy arjesta.

– Minulla ei ole aikaa jäädä istumaan sohvalle. Kun pääsee treeneihin, niin sehän on kuin lomalle menisi. Olen ihan innoissani, Takalahti nauraa.

Kesälle on yksi henkilökohtainen tavoite. Se on ensimmäinen kunnari pääsarjassa.