Mielipiteet: Mihin tar­vit­sem­me yliop­pi­las­kir­joi­tuk­sia?

Urheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kas­vo­mas­kien paluu

Ke­mi-Tor­niol­le 1,1 mil­joo­naa euroa valtion li­sä­ra­hoi­tus­ta äkil­lis­ten ra­ken­ne­muu­tos­ti­lan­tei­den hoitoon

Lisärahoituksen taustalla on Outokummun supistukset. Arkistokuva.
Lisärahoituksen taustalla on Outokummun supistukset. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Aho

Valtioneuvosto on myöntänyt 1,1 miljoonaa euroa Kemi-Tornion seudun äkillisten rakennemuutostilanteiden hoitoon. Tiedotteen mukaan lisärahoitus muodostuu 800 000 euron aluekehitysrahasta ja 300 000 euron yritystukivaltuudesta.

Taustalla on Outokumpu Oyj:n toiminnan supistuminen ja 230 työpaikan vähentyminen. Tiedotteen mukaan Lapin toimijat ovat aktiivisesti tehneet toimenpidesuunnitelmaa työntekijöiden uudelleentyöllistymisen ja alueen elinvoiman edistämiseksi.

Valtioneuvosto toteaa, että Outokummun päätöksen jälkeen varmistuneella Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan rakentamispäätöksellä on laajat positiiviset vaikutukset koko alueen elinkeinoelämään.

– Samalla tämä lisää entisestään tarvetta osaavan työvoiman saatavuutta edistäviin toimenpiteisiin ja elinkeinoelämän uudistumiskyvyn vahvistamiseen. Keskeistä on saada rakennemuutos käännettyä positiiviseksi uudistumiseksi, tiedotteessa sanotaan.

Kemi-Tornion lisäksi lisärahoitusta sai Naantali 800 000 euroa. Samalla Lahden seudulle myönnettiin loput sille jo aiemmin esitetystä 1,065 miljoonan euron lisärahoituksesta. Etelä- ja Länsi-Suomi saivat lisäksi rahoitusta pk-yritysten kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen.