KeKi haastoi Pe­sä­kar­hut, mutta voit­to­ti­li jäi edel­leen avaa­mat­ta


KeKi ja Ria Ojala (vas.) eivät pystyneet venymään voittoon Porin Pesäkarhuja vastaan.
KeKi ja Ria Ojala (vas.) eivät pystyneet venymään voittoon Porin Pesäkarhuja vastaan.
Kuva: Pekka Peura/Arkisto

Kempeleen Kiri ei pystynyt estämään Porin Pesäkarhujen voittokulkua. Vahva Satakunnan joukkue nappasi kotikentällään kauden viidennen kolmen pisteen voiton.

Kotijoukkueen kovat kotiutuslyönnit koppareiden eteen avausjaksolla veivät Porin tavoittamattomiin.

– Pelasimme aika tasapainoisen ottelun ennakkosuosikkia vastaan. Peliesitykseen olen tyytyväinen, vaikka pisteitä ei tullutkaan, Kirin pelinjohtaja Mika Takalahti sanoi.

Toisella jaksolla Kirillä oli hetkensä kääntää ottelu itselle, mutta huolimattomuus- ja merkkivirheet kuihduttivat hyviä sisävuoroja. Kempeleläiset tekivät ottelussa yhtä vaille saman verran kolmostilanteita (14) kuin kotijoukkue. Kirin ainoan juoksun löi Tiia Valtanen ja toi Hanna Lammela.

Vieraiden vahvimpia vaihtotilanteissa olivat Lammela, Senni Korhonen, Inka Ronkainen sekä jokerit Linda Viita ja Tiia Valtanen.

– Meillä toimii kumpikin kärki. Ei ole väliä kummasta kärjestä lähdetään, aika samanlaisilla prosenteilla saadaan tehtyä tilanteita. Se antaa lisää virtaa, kun pelissä ei tule välistä jättöjä, Takalahti sanoi.

Voitot ovat kartelleet mitalitavoittein sarjaan lähtenyttä Kiriä koko alkukauden ajan. Viidestä ottelusta saldona on kaksi pistettä. Sunnuntain otteluun kohdistuu suuret odotukset, kun Kiri saa vieraakseen pisteen päässä olevan Mynämäen Vesan. Kiri on sijalla 9, Mynämäki 11.

– Voitto toisi lisäenergiaa tekemiseen. Lisää virtaa tästäkin tuli, vaikka tappio tulikin, Takalahti vakuutti.