Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Kuvagalleria: Ve­ren­pu­nai­nen ja vio­let­ti hetki ikuis­tui lu­ki­joi­den ko­mei­siin kuviin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Kau­pun­ki ryhtyy pe­rus­kor­jaa­maan kes­kus­tan Vaa­ran­puis­ton ete­läis­tä osaa, val­mis­ta pitäisi olla ensi kesänä

Oulun kaupunki ryhtyy peruskorjaamaan Vaaranpuiston etelänpuoleista osaa syyskuun lopulla.

Työt aloitetaan aitaamalla aluetta sekä kaatamalla huonokuntoiseksi arvioitua puustoa.

Vaaranpuisto remonttiin.
Kuva: Fonecta kartat/kuvakaappaus

Työmaa on aidattuna koko talven, ja töitä ollaan jatkamassa alkukesällä 2023. Töiden on määrä myös valmistua kesällä.

Puiston läpi kulkeva jalankulun ja pyöräilyn reitti ohjataan Saaristonkadun ja Uudenkadun jalankulku- ja pyöräkäytäville. Työmaalle ajetaan pääosin Saaristonkadun kautta.

Vaaranpuisto sijaitsee keskustan alueella rajautuen Saaristonkatuun, Uuteenkatuun, Kauppurienkatuun, Pakkahuoneenkatuun, Vaarankatuun ja asuinrakennukseen Kauppurienkadun ja Mäkelininkadun kulmassa. Kaupunginoja virtaa puiston läpi.

Vaaranpuiston pohjoisen osan peruskorjauksen vuoro on vuosien 2024–2025 aikana. Töihin ryhdytään viereisen talonrakennushankkeen valmistumisen jälkeen.

Suunnitelman mukaan puistoalueilla uusitaan kasvillisuutta, rakennetaan viihtyisiä oleskelualueita ja kunnostetaan kulkureitit. Teuvo Pakkalan muistopatsas puolestaan siirretään puistopolun reunaan luonnonkivimuurilla rajatulle kivetylle oleskelualueelle.

Alueen puulajistoa on tarkoitus tehdä monipuolisemmaksi.

Vaarankatu taas rakennetaan kävely- ja pyöräilypainotteiseksi kaduksi, jonka kautta on liikennöinti Plaanatornien asukaspysäköintiin.

Vaarankadun ja Pakkahuoneenkadun väliin rakennetaan Vaaranaukioksi nimetty aukio. Sen reunaan on tulossa luonnonkivipintaiset istuskeluportaat ja aukion päihin varataan alueet "paviljonkityyppisille ravintolapalveluille".

Työt toteuttaa kaupungin liikelaitos Oulun Infra.