Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kau­pun­gin­hal­li­tus esittää Oulun tu­lo­ve­ro­pro­sen­tik­si ny­kyis­tä 20,50:a – kiin­teis­tö­ve­rot­kin en­nal­laan

Oulun kaupunginvaltuusto päättää veroista ensi maanantain kokouksessaan. Kuva uuden valtuuston järjestätymiskokouksesta elokuussa.
Oulun kaupunginvaltuusto päättää veroista ensi maanantain kokouksessaan. Kuva uuden valtuuston järjestätymiskokouksesta elokuussa.
Kuva: Teija Soini

Kaupunginhallitus päätti tiistaina esittää Oulun kaupunginvaltuustolle ensi vuoden tuloveroksi 20,50 prosenttia. Se on sama kuin tänä vuonna.

Kalevan tuoreessa kyselyssä valtaosa kaupunginvaltuutetuista kannatti veron pitämistä ennallaan, mutta osa on noston, osa laskun kannalla.

Tuloveroprosenttia ei voi muuttaa seuraavina vuosina. Yli puolet nykyisestä verosta leikataan pois sote-sektorin tehtävien siirtyessä kaupungilta hyvinvointialueiden hoidettavaksi.

Kiinteistöveroprosentit pysyvät myös Oulussa ennallaan. Vakituisen asuinrakennuksen osalta se on 0,50, muun asuinrakennuksen 0,93, yleinen kiinteistövero 1,15, voimalaitoksen osalta 3,10 ja yleishyödyllisen yhtiön osalta 0,16.

Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei esitetä erillistä kiinteistöveroprosenttia.

Kaupunginvaltuusto päättää veroista lopullisesti ensi maanantain kokouksessaan.

Veropäätökset pitää ilmoittaa verohallitukselle marraskuun 17. päivänä.