Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Tilaajille

Kas­vi­pro­teii­nit ovat tulleet jää­däk­seen, ja se kertoo muu­tok­sen no­peu­des­ta – näillä re­sep­teil­lä saat ha­lu­tes­sa­si kas­vis­ruo­kaan lihan makua

Kasviproteiinituotteiden valikoima kaupoissa on viime vuosina lisääntynyt vauhdikkaasti. Proteiini on useimmiten peräisin pääosin soijapavusta, härkäpavusta, herneestä, kaurasta tai vehnästä. Tuotteita voi käyttää niin kuin lihaa ja monet maistuvatkin lihalle, mutta ovat terveellisempiä ja ympäristölle ystävällisempiä vaihtoehtoja.

Käytännössä minkä tahansa liharuoan tekeminen onnistuu nykyään vain vaihtamalla liha kasviproteiiniin, sillä valmistustavat ovat pitkälti samoja kuin lihan.

Sinänsä tarvetta erillisille resepteille ei oikeastaan edes ole. Kasviproteiinit on kehitetty juuri sen takia, että tuttuja valmistustapoja ja reseptejä ei tarvitsisi muuttaa. Jopa vegaanisia pippuripihvejä löytyy jo.