Kärp­pien vie­rai­lu HIFK:n hal­lis­sa siirtyi ensi viikon per­jan­tail­ta tam­mi­kuul­le – Len­to­pal­lo­seu­ra Ettan vie­ras­ot­te­lu pe­lat­ta­neen 5. jou­lu­kuu­ta Van­taal­la ilman yleisöä

Taustalla on uusi linjaus, jonka mukaisesti pääkaupunkiseudulla kielletään yli 20 hengen tilaisuudet sisätiloissa ensi maanantaista alkaen.

Mikko Mannerin johtama Kärpät joutuu jälleen muokkaamaan suunnitelmiaan koronapandemian takia.
Mikko Mannerin johtama Kärpät joutuu jälleen muokkaamaan suunnitelmiaan koronapandemian takia.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Miesten jääkiekkoliigassa pelaavan Kärppien otteluohjelma on elänyt koronapandemian puristuksessa jatkuvasti. Uusin muutos Kärppien ohjelmaan kirjattiin, kun ensi viikon perjantaina ohjelmassa ollut ottelu HIFK–Kärpät siirrettiin. Uusi pelipäivä on keskiviikko 20. tammikuuta.

Siirto junailtiin perjantaina sen jälkeen, kun pääkaupunkiseudun yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä rajoitettiin 20 henkeen.

Peli olisi voitu pelata ilman yleisöä, mutta ymmärrettävistä syistä seurat etsivät kalenterista uuden pelipäivän. Toiveissa on, että HIFK:n ja Kärppien tammikuiseen kohtaamiseen ovet avautuvat taas yleisölle, mikä mahdollistaa elintärkeät lippu- ja oheismyyntitulot.

– Siirto tuolle tammikuun viikolle sopi molemmille seuroille, sillä siinä ei ole mitään älytöntä rasitusta tai ruuhkaa. Meillä on kahden pelin viikko, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa.

Pääkaupunkiseudun yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus alkaa tulevana maanantaina ja kestää kolme viikkoa. Tähän aikaikkunaan mahtuu myös Lentopalloseura Ettan liigaottelu Vantaa Ducksin kotisalissa lauantaina 5. joulukuuta.

– Tällä tietoa se peli pelataan, mutta ilman yleisöä, Vantaa Ducksin oulunsalolaislähtöinen päävalmentaja Juho Rajala kertoi.

Koripallon miesten 1. divisioonajoukkueen Oulu Basketballin on määrä pelata 5. joulukuuta vierasottelu Espoossa Tapiolan Honkaa vastaan.

– Odotamme vielä tietoa ottelun kohtalosta, Oulu Basketballin urheilutoimenjohtaja Juha Valkama viestitti.

Salibandyn miesten liigan OLS:n ja naisten liigan Rankkojen Ankkojen ohjelmaan uudet rajoitukset eivät vaikuta, sillä tulevina viikkoina joukkueilla ei ole reissuja pääkaupunkiseudulle.

Naisten jääkiekkoliigassa pelaava Kärpät ei ole myöskään suuntaamassa lähiviikkoina pääkaupunkiseudulle.

Juttua muokattu 20.11. kello 13.54: Juttu päivitetty kauttaaltaan.