Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Kärpät vah­vis­taa: Lasse Kuk­ko­sen ura jatkuu yhden pelin verran – Nyt kom­men­toi Kuk­ko­nen itse: "Val­ta­va asia, että saa lo­pet­taa pelit luis­ti­met ja­las­sa"

Lasse Kukkonen vetää pelitamineet päälleen vielä yhteen otteluun.
Lasse Kukkonen vetää pelitamineet päälleen vielä yhteen otteluun.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Kärppien pitkäaikainen kapteeni Lasse Kukkonen lopetti uransa viime kauteen. Tai ainakin melkein lopetti.

Kaleva kertoi jo tiistaina, että Kukkosen ura Kärpissä saa yhden ottelun verran jatkoa. Nyt seura vahvistaa itse saman asian.

Kukkonen palaa Kärppiin kotiottelussa 3. lokakuuta, kun vastaan asettuu KooKoo.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo seuran verkkosivuilla, että kyseessä on organisaatiolle poikkeuksellinen pelaaja, jonka uralle halutaan antaa kunnon päätös.

Viime kausi kotimaan pääsarjassa katkesi koronaviruksen vuoksi kesken.

Kukkosen mukaan viime kevään lopettamispäätös ei ollut ihan helppo. Mielenrauha asian suhteen löytyi, mutta kesällä syttyi kipinä palata jäälle vielä kerran.

– Sitä mietti aika paljon, mutta kun tätä ajatusta ei oltu tuotu esille, niin jonkin ajan päästä sen kanssa oli ihan sujut. Kuitenkin se on itselle valtava asia, että saa lopettaa ne pelit luistimet jalassa. Monet minulle tärkeät ihmiset pääsevät nyt onneksi näkemään sen viimeisen pelin. Omat vanhemmat, vaimo ja lapset ovat paikalla ja saan heidän kanssaan yhdessä kokea tämän. Siitä tulee ihan varmasti ikimuistoinen päivä, Kukkonen kertoo seuran kotisivuilla.

Kukkonen on pitänyt itsensä liikkeellä viime kauden päättymisen jälkeen. Luonnollisestikin treenaaminen on ollut erilaista, kuin pitkään kauteen valmistautuvan huippu-urheilijan, mutta kroppa tuntuu puolustajan mukaan hyvältä.

– Kesällä tuli liikuttua paljon, ja nyt kun tämän on tiennyt, niin on tullut vähän puntteja kolisteltua ja tehtyä muutakin kuin mukavuusliikuntaa.

Jääharjoittelunkin Kukkonen on jo aloittanut. Matkaa riittävään pelituntumaan on vielä, mutta Kukkonen uskoo, että hän selviää viimeisestä pelistä selvitään kokemuksella, rutiinilla ja joukkuekavereiden avulla.