Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kä­rä­jäoi­keus: Mies surmasi äitinsä Kuh­mos­sa poik­keuk­sel­li­sen raa'al­la ja jul­mal­la tavalla – ­jä­tet­tiin syyn­ta­keet­to­ma­na ran­gais­tuk­seen tuo­mit­se­mat­ta

Kainuun käräjäoikeus antoi tiistaina ratkaisunsa Kuhmossa viime kesänä tapahtuneeseen henkirikokseen liittyen.

Oikeus katsoi äitinsä surmanneen 41-vuotiaan miehen syyllistyneen teossa murhaan. Rikos tapahtui Kuhmossa sijaitsevan rivitalon piha-alueella heinäkuussa 2022. Henkirikos paljastui, kun naisen silvottu ruumis löydettiin talon piha-alueelta roskakatoksen edestä.

Käräjäoikeus totesi miehen surmanneen äitinsä nyrkeillä lyöden ja teräasetta käyttäen. Oikeus piti tekoa poikkeuksellisen raakana ja julmana.

Oikeuden mukaan hän myös toimi tilanteessa vakaasti harkiten. Harkinnan puolesta puhui oikeuden mukaan muun muassa se, että mies oli hakenut aiemmin hautaristin hautausmaalta.

Mies myönsi syyllisyytensä oikeudessa. Hän kertoi jo tapahtuman jälkeen paikalle tulleelle poliisille "tehneensä kauheuksia".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.