Kä­rä­jä­oi­keus määräsi avio­puo­li­son­sa sur­mas­ta syy­te­tyn py­hä­jär­vi­sen miehen mie­len­ti­la­tut­ki­muk­seen - epäilty pysyy van­git­tu­na tut­ki­muk­sen ajan

Pyhäjärvellä joulukuun lopussa tapahtuneesta henkirikoksesta syytetty mies myönsi syyllistyneensä tappoon ja pyysi mielentilatutkimuksen tekemistä itselleen.

Oulun käräjäoikeus määräsi puolisonsa surmaamisesta syytetyn pyhäjärvisen miehen mielentilatutkimukseen.
Oulun käräjäoikeus määräsi puolisonsa surmaamisesta syytetyn pyhäjärvisen miehen mielentilatutkimukseen.
Kuva: Joel Maisalmi

Oulun käräjäoikeus määräsi aviopuolisonsa surmaamisesta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Pyhäjärvellä joulukuun lopussa tapahtuneesta henkirikoksesta syytetty mies myönsi syyllistyneensä tappoon ja pyysi mielentilatutkimuksen tekemistä itselleen.

Henkirikos tapahtui miehen ja tämän aviopuolison suusanallisen riidan seurauksena heidän yhteisessä asunnossa. Kuulusteluissa on selvinnyt, että mies oli lyönyt puolisoaan useita kertoja kovalla voimalla hirrenpalalla.

Puolison pääkamara oli repeytynyt iskujen seurauksena. Pian jälkeen lyömisen jälkeen epäilty oli havainnut uhrin yhä hengittävän ja kuristanut tätä kaulasta.

Käräjäoikeus katsoi, että lyöntien voimasta ja käytetystä hirrestä oli pääteltävissä, että epäillyn tarkoituksena oli surmata puolisonsa. Oikeuden mukaan epäillyn tarkoituksena on ollut tappaa uhri viimeistään, kun hän oli kuristanut tätä.

Oikeus määräsi, että tapauksen käsittelyä jatketaan, kun epäillyn mielentilatutkimus valmistuu. Epäiltyä pidetään vangittuna ainakin mielentilatutkimuksen valmistumiseen saakka. Syyttäjä on vaatinut hänelle vähintään kahden vuoden mittaista vankeustuomiota.