Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kan­sa­lai­sil­la on sormi suussa ko­ro­na­tie­don äärellä – vi­ran­omais­vies­tin­näs­sä on nyt kovasti sel­keyt­tä­mi­sen varaa

Kansalaisten on nyt hyvin vaikea pysyä kärryillä koronaan liittyvistä ohjeista, suosituksista ja kielloista. Rajoituspäätösten tekoa on siirretty alueille, mutta myös viestinnän pitäisi pysyä perässä.

Koronaviruksen tuoma suurin haaste on edelleen terveydellinen. Virus voi tappaa. Sillä on myös valtavat vaikutukset talouteen.

Kolmas iso haaste on viestinnällinen. Kansalaisella pitää olla totuudenmukainen kuva siitä, millainen on esimerkiksi tartuntariski alueella, jossa hän elää.

Tämän tehtävän hoito kuuluu niin viranomaisille kuin viestimillekin. Seitsemän kotimaisen koronakuukauden jälkeen virusta vastaan osataan jo kamppailla tehokkaammin, talouden pelastamiseksikin on tehty paljon, mutta etenkin viranomaisviestinnässä on suuria korjaustarpeita.

Suomalaiset ovat joutuneet opettelemaan kasvomaskin käyttöä erilaisissa tilanteissa. Muun muassa Oulun Terwamaratonin startissa.
Suomalaiset ovat joutuneet opettelemaan kasvomaskin käyttöä erilaisissa tilanteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.