Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kan­sain­vä­li­nen kong­res­si­mat­kai­lu on elpynyt Oulussa ja Suo­mes­sa – ­ko­ro­na­vuo­sien jälkeen ollaan palattu fyy­si­siin ta­pah­tu­miin

Kansainvälinen kongressimatkailu on elpymässä Oulussa ja Suomessa koronavuosien jälkeen, kaupunki tiedottaa.

Oulussa järjestettiin 26 kansainvälistä kongressia vuonna 2022. Kongresseihin osallistui 2316 delegaattia ja ne toivat Ouluun 3,3 miljoonan euron tulot.

Oulu oli Suomen 6. suurin järjestäjäkaupunki kongressien määrällä mitattuna ja 8. suurin delegaattien määrällä mitattuna.

Koko Suomessa kongresseja järjestettiin vuonna 2022 yhteensä 428 ja niihin osallistui 66 631 henkilöä.

Tämä oli 108 kongressia enemmän kuin edellisvuonna ja osallistujien määrissä noin 8000 enemmän.

Koronavuosien jälkeen ollaan palattu fyysisiin tapahtumiin niiden osuus oli niin kongressien kuin osallistujien määrissä noin kaksi kolmasosaa. Pelkästään virtuaalimuodossa toteutettiin enää vain joka kymmenes kongressi.

Oulussa kokous- ja kongressijärjestäjille maksutonta ja puolueetonta asiantuntija-apua tarjoavan Oulu Convention Bureaun (OCB) kongressiasiantuntijan Helena Pikkaraisen kokemuksien mukaan trendinä on nyt satsata isoihin yli 500 henkilön kongresseihin.

Tulevina vuosina on tavoitteena järjestää useampi yli 500 henkilön kongressi, Pikkarainen kertoo.