Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kansa tar­vit­see edus­tuk­sel­lis­ta de­mo­kra­tiaa omaksi tur­vak­seen

Kokoomuksen puheenjohtaja on viime päivinä kertonut haluavansa odottaa kansan mielipidettä ja eduskuntavaalien tulosta ennen kuin hän haluaa ottaa kantaa siihen, että sopiiko avointa rasismia puheissaan viljelevä ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista toimintaa harjoittava puolue heidän kumppanikseen päättämään yhteisistä asioista lainsäädäntävallan ylimmällä tasolla.

Mistä lähtien yhden kansanosan mielipide yksissä poliittisissa vaaleissa on saanut sanella, mitä Suomen peruslaissakin määriteltyjä lakeja tulee noudattaa ja mitä ei? Suomen perustuslakiin on kirjattu yhdenvertaisuuden periaate, jolla tarkoitetaan syrjinnän kieltoa ja ihmisten yhdenvertaisuutta lain edessä.

Laki kieltää syrjinnän sekä velvoittaa viranomaiset muuttamaan olosuhteita, jotka estävät yhdenvertaisuuden toteutumista. Rasismin vastustaminen tai salonkikelpoistaminen ei siten ole taistoa mielipiteestä. Kyseessä ei myöskään ole mielipidevalinta mansikoiden ja mustikoiden välillä, vaikka siltä keskustelu halutaan usein saada vaikuttamaan, vaan kyse on joko lain noudattamisesta tai sen rikkomisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.