Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kan­na­bis­yh­dis­tyk­sen uusi pu­heen­joh­ta­ja, ro­va­nie­me­läi­nen Mika Luo­ma-aho haluaa huu­maus­ai­ne­po­li­tii­kan vaa­li­kes­kus­te­luun: "Kiel­to­la­ki on täysin epä­on­nis­tu­nut ta­voit­teis­saan"

Mika Luoma-ahon oma suhde kannabikseen on lääkinnällinen. Hän kertoo kärsivänsä migreenistä ja aavesäryistä, joihin yrtti on tuonut avun.

Lapin yliopiston politiikkatieteiden yliopistonlehtori, filosofian tohtori Mika Luoma-aho, 50, tutustui Suomen kannabisyhdistyksen toimintaan ja jäsenistöön viitisen vuotta sitten.

Tuolloin Luoma-aho teki Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusta kansalaistottelemattomuudesta. Kannabiksen laittomuus tekee jokaisesta käyttäjästä lainrikkojan, reseptipotilaat pois lukien.

Luoma-ahon oma suhde kannabikseen on lääkinnällinen. Hän kertoo puhelinhaastattelussa kärsivänsä migreenistä ja aavesäryistä, joihin yrtti on tuonut avun.

– Minulla on korkea reisiamputaatio. Olen ollut lääkekannabispotilas kahdeksan vuoden ajan. Menetin reseptini vuonna 2019, kun Valvira puuttui kovalla kädellä lääkärien toimintaan tässä asiassa. Lääkäriltäni vietiin oikeus kirjoittaa kannabisreseptejä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.