Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kam­pus­rat­kai­sus­ta päät­tä­mi­nen kuuluu asian mit­ta­van mer­ki­tyk­sen takia kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le

Oulun yhdyskuntalautakunta näytti tiistaina punaista valoa yliopiston tavoitteelle rakentaa uusi kampus Raksilaan. Kyseessä on kaupungin kannalta sen mittaluokan ratkaisu, että varsinainen linjanveto on tarpeen tehdä kaupunginhallituksessa.

Oulun yliopiston tavoite rakentaa uusi kampus Raksilaan on ollut viime ajat vastatuulessa. Helmikuussa kaupunginvaltuusto hyväksyi ponnen, jonka mukaan yliopiston pääkampuksena tulisi kehittää Linnanmaata.

Tiistaina asia oli Oulun yhdyskuntalautakunnan pöydällä. Lautakunnan yksimielinen päätös oli, ettei suunnitteluvarausta Raksilan kampusta varten jatketa.

Lautakunnassa yliopiston Raksila-tavoitteella on myös ollut ymmärrystä, mutta kaupunginvaltuuston tahdonilmauksella näytti olevan nyt merkittävästi painoa. Valtuustossa ponnelle antoi helmikuussa suoraan tukensa 33 valtuutettua 67:stä. Kun osa lopuista äänesti tyhjää, ponsi meni läpi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.