Tilaajille

Kalevan puo­lue­kan­na­tus­mit­taus: Kes­kus­taa uhkaa raju pudotus vah­val­la kan­na­tus­alueel­laan – Oulun vaa­li­pii­ris­sä menetys olisi 25 000 ää­nes­tä­jää

Vaikka keskusta pitää Kalevan puoluekannatusmittauksessa vaalipiirin ykköstilaa, puolueen kannatus on romahtanut yli kymmenen prosenttiyksikköä verrattuna edellisiin vuoden 2015 eduskuntavaaleihin.

Keskusta voi Kalevan puoluekannatusmittauksen perusteella menettää neljänneksen kannatuksestaan Oulun vaalipiirissä. Kuvassa puolueiden puheenjohtajat Kalevan ja Ylen vaalipaneelissa. Gallupin perusteella keskusta tavoittaa hyvin nuoria sekä iäkkäämpiä äänestäjiä, mutta ei esimerkiksi työikäisiä 25–64-vuotiaita. Kalevan gallupin perusteella Vihreiden kannatus on keskimääräistä korkeampaa kaupungissa asuvien keskuudessa Oulun vaalipiirissä. SDP:n kannatus oli Kalevan gallupissa keskimääräistä korkeampaa keski-ikäisten keskuudessa. Maaseudulla asuvien vastauksissa Keskusta oli selvästi suosituin puolue. Perussuomalaisten kannatus on gallupissa vahvimmillaan 25–44-vuotiaiden työntekijämiesten keskuudessa. Vihreiden kannatus oli keskimääräistä korkeampaa Oulun vaalipiirissä naisten keskuudessa. Keskusta ja Perussuomalaiset olivat tasaväkisiä työntekijöiden keskuudessa. Perussuomalaisten kannatus oli vahvinta gallupiin vastanneiden työttömien ryhmässä. Yrittäjien ryhmässä vastaajien enemmistö kertoi kannattavansa Keskustaa.
Keskusta voi Kalevan puoluekannatusmittauksen perusteella menettää neljänneksen kannatuksestaan Oulun vaalipiirissä. Kuvassa puolueiden puheenjohtajat Kalevan ja Ylen vaalipaneelissa.
Keskusta voi Kalevan puoluekannatusmittauksen perusteella menettää neljänneksen kannatuksestaan Oulun vaalipiirissä. Kuvassa puolueiden puheenjohtajat Kalevan ja Ylen vaalipaneelissa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Perussuomalaiset, SDP ja vihreät lisänneet gallup-suosiotaan Kalevan puoluekannatusmittauksessa.

Keskusta voi menettää neljänneksen kannatuksestaan perinteisesti vankimmalla tukialueellaan Oulun vaalipiirissä.

Vaikka keskusta pitää Kalevan puoluekannatusmittauksessa vaalipiirin ykköstilaa, puolueen kannatus on romahtanut yli kymmenen prosenttiyksikköä verrattuna edellisiin vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Keskustaa äänestäisi 32,3 prosenttia äänioikeutetuista.