Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kaleva Media käyn­nis­tää yt-neu­vot­te­lut

-
Kuva: Jouni Porsanger

Kaleva Media aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintamallien ja organisaation uudistamiseksi Kaleva365 Oy:ssa. Neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Kaleva on osa Kaleva365 Oy:tä.

Kaleva365 Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen.

Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla. Kaleva365 Oy:n lehtiä ovat Kalevan lisäksi Lapin Kansa, paikallislehdet Raahen Seutu, Koillissanomat, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso ja Pyhäjokiseutu sekä kaupunkilehdet Forum24, Raahelainen, Pudasjärvi-lehti, Lounais-Lappi ja Uusi Rovaniemi.

Muutostarpeen taustalla ovat median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset.  Yt-neuvotteluiden taustalla ovat myös Kaleva Median liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Neuvotteluissa käsiteltävillä muutoksilla pyritään varmistamaan laadukkaan paikallisen journalismin tekeminen. Tavoitteena on luoda nykypäivän mediakulutukseen ja digitalisoituvan toimintaympäristön tuomiin muutoksiin tehokkaasti vastaava organisaatio.

– Uudistamme sisältöstrategiaamme siten, että painopisteemme siirtyy yleisistä uutisaiheista entistä enemmän pohjoissuomalaiseen ja paikalliseen näkökulmaan. Näin pyrimme tuomaan lukijoillemme entistä merkityksellisempiä sisältöjä, sanoo Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.

Sanomalehden lukeminen siirtyy nopeasti digitaalisille alustoille. Tämä kehitys on näkynyt selvästi myös Kalevan lukijoiden keskuudessa, ja viime vuoden aikana digitaalisesti Kalevaa kuluttavien tilaajien määrä kasvoi voimakkaasti.

– Lukijat odottavat meiltä entistä parempaa laatua ja palvelua digitaalisissa kanavissa, oli sitten kyse sisällöistä tai palvelujemme käytettävyydestä. Työprosessit pitää muuttaa sellaisiksi, että niiden avulla pystymme entistä paremmin vastamaan lukijoiden odotuksiin. Tämä aiheuttaa meille muutostarpeita toimituksen tekemisen tapaan ja organisoitumiseen, sanoo Keskinen.

Yt-neuvottelut käynnistetään myös Kaleva Median omistamassa Pro Ratas Oy:ssä. Sosiaalisen median palveluita tarjoavan yhtiön pääpaikka on Turussa.

Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.