Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ka­la­joen maas­to­pa­lon jäl­ki­rai­vaus ja sam­mu­tus­työt jat­ku­vat vielä vii­kon­lo­pun yli – jäl­ki­var­tioin­ti py­ri­tään luo­vut­ta­maan maan­omis­ta­jil­le maa­nan­tai­na

Kalajoen liki 300 hehtaarin maastopaloa on sammutettu pian jo parin viikon ajan.
Kalajoen liki 300 hehtaarin maastopaloa on sammutettu pian jo parin viikon ajan.
Kuva: Heikki Syrjäniemi

Kalajoen maastopaloalueen jälkivartiointi on tavoitteena luovuttaa pelastuslaitokselta maanomistajien vastuulle ensi maanantaina. Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että tämän hetkisen arvion mukaan jälkiraivaus ja jälkisammutustyöt kestävät viikonlopun yli.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että paloalueen tilanne on yhä vakaa ja rauhallinen. Alueella suoritetaan jälkiraivausta ja -sammutusta. Pelastuslaitoksen mukaan alueelta löytyy yhä tasaisesti muutamia palopesäkkeitä, jotka raivataan ja sammutetaan.

Viikonlopun ajan alueella työskentelee noin 15 pelastuslaitoksen työntekijää. Pääosin yksiköt on jo palautettu alueen paloasemille huoltoon ja hälytysvalmiuteen.