Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Ka­la­joen Jysk-myy­mä­läs­sä erit­täin uhkaava tu­li­pa­lo aa­mu­päi­väl­lä – tila kärsi huo­mat­ta­vat va­hin­got, asiak­kaat oh­jat­tiin ulos

Kalajoen keskustassa toimivan huonekaluketju Jyskin liikkeessä syttyi lauantaina aamupäivästä erittäin uhkaava tulipalo.

Palo sai alkunsa henkilöstön sosiaalitilan keittiöstä, jossa ilmeisesti jokin sähkölaite oli aiheuttanut syttymisen, kertoi päivystävä palomestari Tapani Lehtelä.

Henkilöstön paikalle hälyttämän palokunnan yksiköt sammuttivat tulen. Asiakkaat ja henkilöstö ohjattiin ulos tiloista. Kukaan ei loukkaantunut.

Palokunta varmisti huolella, ettei tuli ollut päässyt leviämään tai kytemään piilossa. Rakennuksessa toimii myös muita yrityksiä.

– Suht nopeasti pääsimme sammuttamaan ja melko pienellä vesimäärällä. Tilan vesijohdot kuitenkin ehtivät palaa poikki, joten vesivahinkoja tuli. Tila kärsi huomattavat palo- ja savuvahingot. Esimerkiksi kaapistot paloivat ihan kunnolla, Lehtelä kertoo.

Palo ehdittiin viime tingassa pysäyttää leviämästä myymälän puolelle. Jos näin olisi käynyt, kyse olisi ollut erittäin pahasta tilanteesta, Lehtelä arvioi.

– Nyt myymälässä ehti tuntua lähinnä savun hajua.

Jokilaaksojen pelastuslaitos varautui alussa suureen sammutustehtävään. Paikalle lähetettiin noin 30 henkeä ja lukuisia paloautoja.

Hätäilmoitus tehtiin kello 11 tienoilla.