Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kaksi miestä epäil­ty­nä sa­teen­kaa­ri­lip­pu­jen va­ras­ta­mi­ses­ta viime vuonna Oulussa – poliisi epäilee var­kau­des­ta ja kii­hot­ta­mi­ses­ta kan­san­ryh­mää vastaan

Oulun poliisilaitos kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan viime vuoden elokuussa Oulussa tapahtuneesta pride-lippujen anastamisesta ja polttamisesta. Sateenkaari- ja translippuja anastettiin elokuun 2021 alussa Oulun kaupungintalon, Oulun taidemuseon sekä Oulun yliopiston lipputangoista.

Poliisi kertoo epäilevänsä teoista kahta oululaista noin 20-vuotiasta miestä. Esitutkinnassa poliisi sai selville, että anastettuja lippuja oli myös poltettu.

Toinen epäillyistä kertoi esitutkinnassa motiiviksi lippujen anastamisen ja polttamisen  kyllästymisen "seksuaalivähemmistöjen liialliseen esillä oloon".

Tapausta koskeva asiakokonaisuus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Kahta oululaismiestä epäillään tapauksessa kahdesta varkaudesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kaleva uutisoi 3. elokuuta 2021 kahden sateenkaarilipun ja yhden translipun varastamisesta Oulun kaupungintalon edustalta.