Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kaisa Hietala in­nos­tui il­mas­to­asiois­ta Oulun yli­opis­tos­sa ja istuu nyt öl­jy­jät­ti Ex­xon­Mo­bi­len hal­li­tuk­ses­sa – lue, kuka on Ra­nual­ta maail­mal­le pon­nis­ta­nut huip­pu­osaa­ja

Kaisa Hietala kasvoi pienessä kylässä Ranualla ja kiinnostui ilmastomuutoksesta opiskellessaan Oulussa. Ansiokas ura vei hänet ExxonMobilen hallitukseen. Julkinen odotus on, että uudistunut hallitus tekee maailman suurimpiin kuuluvasta öljyjätistä ympäristöystävällisemmän.

Kaisa Hietalan mukaan ExxonMobile on yksi viimeisistä länsimaisista isoista öljy-yhtiöistä, joka hakee suuntaa energiamurroksessa. –En näe sitä ongelmana, jos vain yhtiöllä on tahtotila löytää oma suunta. Exxonilla on valtava määrä osaamista, he ovat tehneet maailman isoimpia projekteja ja heillä on mittava ja tunnustettu tuotekehitys- ja tutkimusyksikkö. Jos ei näistä voi ammentaa tulevaisuuden reseptiä, niin ei sitten mistään.
Kaisa Hietalan mukaan ExxonMobile on yksi viimeisistä länsimaisista isoista öljy-yhtiöistä, joka hakee suuntaa energiamurroksessa. –En näe sitä ongelmana, jos vain yhtiöllä on tahtotila löytää oma suunta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.