Kainuun met­sä­peu­ra­kan­ta pie­ne­nee edel­leen – Vä­he­ne­mi­sen taus­tal­la on poik­keuk­sel­li­sen heikko va­sa­tuot­to

Metsäpeurakannan kokoa seurataan lentolaskennoilla. Arkistokuva.
Metsäpeurakannan kokoa seurataan lentolaskennoilla. Arkistokuva.
Kuva: Heikki Sarviaho / arkisto

Kainuun metsäpeurakanta jatkaa pienenemistään. Luonnonvarakeskuksen (Luke) arvion mukaan Kainuussa talvehti päättyvänä talvena vajaa 600 metsäpeuraa. Viimeksi kanta on ollut näin vähissä 1980-luvun alkupuolella.

Vuosina 2015–2019 talvehtivan kannan koko on vaihdellut 700–750 metsäpeuran välillä, kun 2021–2023 kanta vaihteli 800–900 yksilön välillä.

Haluatko jatkaa lukemista?

Tilaa Kaleva Digi ensimmäiset 2 kk vain 9,90 €

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit, pelit ja koulutukset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi Tilaajaedut
Mainos
Kalevan pelit

Pelaa Kalevan digitaalisia pelejä

Aivojumppaa tai rentoa ajanvietettä – tutustu peleihin ja löydä suosikkisi.

Aloita pelaaminen
Ilmoita asiavirheestä