Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

"Kaikki mah­dol­li­nen työ­voi­ma haa­lit­tiin" – edus­kun­nan ma­ra­ton­kes­kus­te­lu el­vy­tys­pa­ke­tis­ta koet­te­li myös pöy­tä­kir­ju­rei­ta

590 puheenvuoroa, 50 tuntia puhetta ja 600 sivua pöytäkirjoja. Keskustelu EU:n elvytyspaketista vaati sitkeyttä myös eduskunnan virkamiehiltä.

Eduskunnan maratonkeskustelu EU:n elvytyspaketista pisti lujille myös paljon nähneet virkamiehet. Kun alkoi selvitä, että käsittely venyy ties kuinka pitkään, alkoi pöytäkirjatoimistossa kiire työn uudelleen organisoimiseksi.

Vaikka puheenvuoroissa toistuisivat samat teemat ja argumentit, kaikki olisi kirjattava sanasta sanaan, ja puheita riittäisi.

– Ennakoimattomuus kuuluu tähän työhön. Kun istunto alkaa, emme yleensä tiedä, milloin se loppuu. Ympäri vuorokauden ei kukaan kuitenkaan voi työskennellä, muistuttaa johtava erityisasiantuntija Pauliina Peltokorpi, joka pöytäkirjojen laatimisen lisäksi hoiti esimerkiksi työvuorosuunnittelua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.