Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Työllisyys: Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­kil­le lap­sil­le ei voi antaa pank­ki­kort­tia

Oulun kaupungin vammaisten kuljetuspalveluiden uusi ohjeistus on hieman puutteellinen. Ohjeistuksessa olisi pitänyt ottaa huomioon lapset, jotka eivät voi käyttää pankkikorttia.

Oulussa on ryhmä vammaisia lapsia, jotka matkustavat kodin ja sijaisvanhempien väliä taksilla. Uusi ohjeistus antaa kortilla maksajalle alennuksen kyseisellä matkalla. On kuitenkin niin, että osalle lapsista ei voi antaa omaa pankkikorttia vaan ainoastaan kyseinen kyytimaksu tasarahana.

Lapsen kehityksen ja itsenäistymisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että hänen annetaan hoitaa omia asioitaan mahdollisimman pitkälle itsenäisesti. Inhimillisesti ajatellen Oulu voisi nyt näyttää arvomaailmansa vammaisten lasten kohdalla tässä asiassa. Lapsi, joka ei voi käyttää joukkoliikenteen eikä palveluliikenteen normaaleja palveluja, tulisi saattaa tasa-arvon kannalta yhdenvertaiseen asemaan muiden oululaisten kanssa. Sijaisvanhemmat ja vammaisia avustavat tekevät upeaa työtä, tämä olisi pieni mutta merkittävä kädenojennus heille, mutta myös näille vammaisille lapsille. Kysymys ei ole rahasta vaan tasa-arvosta.

Mauri Moilanen

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.