Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

K-Mar­ke­tit ju­lis­tau­tu­vat kiu­saa­mis­va­paik­si vyö­hyk­keik­si – "Emme halua nähdä tätä kam­pan­ja­na vaan käy­tän­tö­nä, joka jää osaksi ar­keam­me"

Noin kuusi prosenttia lapsista ja nuorista joutuu kiusatuksi viikoittain. K-Marketit ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto käynnistivät kiusaamista torjuvan kampanjan, jonka on tarkoitus jäädä K-Markettien käytännöksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyn mukaan kiusaamista kokee jopa noin kolmannes alakoululaisista ja viidennes yläkoululaisista. K-Marketit ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) alkavat kitkemään kiusaamista yhteiskampanjalla, jossa julistetaan kaikki Suomen 780 K-Markettia kiusaamisvapaiksi vyöhykkeiksi.

Mitä tällä tarkoitetaan käytännössä, K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg?

– Sitä, että lapsi tai nuori voi tulla pyytämään apua keltä tahansa K-Marketin henkilökuntaan kuuluvalta kiusaamistilanteessa. Työntekijät voivat myös puuttua kiusaamiseen sellaista kohdatessaan.

– Jos kiusaamistilanne on päällä, saavat työt odottaa sen ajan, kun lapsi tai nuori tarvitsee apua. Kyllä näin tärkeä asia ajaa normirutiinien ohi.

Miksi tällainen kampanja käynnistettiin?

– K-Marketit sijaitsevat usein lähellä kouluja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.