Jyrki Hal­li­kai­nen: Oulun to­ri­ho­tel­lin maan­ra­ken­nus­työt alkavat ensi vii­kol­la – val­mis­ta tulee vuoden 2020 loppuun men­nes­sä

Ulkomailla asuva Jyrki Hallikainen kertoi Kalevalle sähköpostitse perjantaina, että työt hotellin tontilla alkavat lähiaikoina.

Torihotellin työmaalla alkaa työt ensi viikolla.
Torihotellin työmaalla alkaa työt ensi viikolla.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Torihotellia Ouluun kaavaileva it-miljonääri Jyrki Hallikainen ei tunnu olevan moksiskaan siitä, että Oulun kaupungin mukaan hotellin pitäisi maanvuokrasopimuksen mukaan olla valmis jo 12. kesäkuuta.

Ulkomailla asuva Hallikainen kertoi Kalevalle sähköpostitse perjantaina, että työt hotellin tontilla alkavat lähiaikoina. Oulun torihotellihanke on ollut vireillä jo yli kymmenen vuotta.

– Ensi viikolla alkaa maarakentaminen ja ponttien asentamisen valmistelu sekä pintamaiden poisto tontilta. Urakoitsijan mukaan hotellikokonaisuus on valmiina puolentoista vuoden sisällä eli vuoden 2020 loppuun mennessä, Aasiassa parhaillaan reissaava Hallikainen kertoi.

– Tontilla tosiaan alkaa nyt tapahtua reippaammin, ja sitä kehitystä voi seurata aitojen ulkopuolelta ensi viikosta alkaen, toki turvallisen välimatkan päästä.

Oulun kaupungin mukaan hotellin tontilla on tehty vasta kaukolämmön siirtotöitä, eikä rakennuttaja vielä ole hakenut kaupungilta työmaajärjestelyihin liittyviä lupia.

Kaupunki on pyytänyt Hallikaisen MGP Services Oy:ltä selvitystä tontin maankäytöstä 21. toukokuuta mennessä.

Hallikaisen mukaan torialueella on tehty merkittäviä valmistelevia töitä jo viime vuonna.

– Siten työmaa on ollut jo käynnissä valmistelevien töiden osalta, Hallikainen toteaa.

Hallikainen myös kiittelee Oulun kaupungin virkamiehiä ja luottamushenkilöitä esimerkillisesti sujuneesta yhteistyöstä.

– Vuoropuhelu on ollut kaksisuuntaista ja ammattimaista, Hallikainen kehuu.

Julkisuutta kaihtava Hallikainen on Nokia-taustainen, Microcell-kaupoilla aikoinaan rikastunut sijoittaja ja liikemies, joka ei juuri ole tiedotellut tekemisistään. Hän on myös hurjaa vauhtia kasvaneen oululaisen Uroksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Oulun kaupunki odottaa lisätietoa

Forum24 kertoi torstaina Hallikaisen viestittäneen, että hanke käynnistyy suunnitelmien mukaan tässä kuussa. Oulun kaupungille Hallikainen ei ollut viestitellyt.

– Meille mitään tällaistakaan tietoa ei vielä ole tullut, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoi Kalevalle.

Matinheikin mukaan hotellihankkeen rakennuslupa on voimassa, mutta työmaajärjestelyihin liittyviä lupia puuttuu yhä.

– Esimerkiksi työmaakopeille pitäisi hakea meiltä sijoitusluvat. Joten ei siellä vielä pystytä edes aloittamaan rakentamista.

Vielä maaliskuussa kaupunki kertoi, että maankäyttösopimuksen mukaan hotellin pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

– Tämä asia on tarkistettu maanvuokrasopimuksesta, ja aikataulu on vain tiivistynyt. Nyt odotamme vielä lisätietoa rakennuttajalta, Matinheikki sanoi.

Yhdyskuntajohtaja ei lähde ennakoimaan, miten kaupunki asiassa sen jälkeen toimii. Tontin omistaa kaupunki.

– Se menee sitten kaupungin poliitikkojen päätettäväksi, miten maanvuokrasopimukseen reagoidaan. Käytettävissä on kyllä koviakin toimenpiteitä, jos poliitikot niin päättävät. Eli sekin on mahdollista, että alueelle päädytään keksimään muuta käyttöä, Matinheikki arvioi.

Lue myös henkilökuva Jyrki Hallikaisesta.