Oulu

Forum24: Hallikainen sanoo torihotellin rakentamisen käynnistyvän suunntelmien mukaisesti

Työmaa-alueella on tehty tähän mennessä vain kaukolämmön siirtotöitä. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 9.5.2019 9:25
Kaleva

Oulun kaupunki pyytää selvitystä suunnitellun torihotellin rakennuttajalta tontin maankäytöstä. MGP Services Oy:n Jyrki Hallikainen sanoo, että hanke käynnistyy toukokuussa suunnitelmien mukaan maanrakentamisella, kertoo Forum24.

Kaupunki pyytää MGP Servicesiltä selvitystä 21. toukokuut mennessä. Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin mukaan yhtiöltä tarvitaan selvitystä sen tavoitteesta kauppahallin viereisen tontin rakentamisen suhteen.

Työmaa-alueella on tehty tähän mennessä vain kaukolämmön siirtotöitä. Matinheikin mukaan kaupunki päättää jatkotoimista, kun toimija on antanut selvityksensä.

Rakennuttajalta odotettiin huhtikuun aikana sijoituslupahakemusta tontin ulkopuolelle tulevista asioista kuten työmaan aitauksesta. Lupaa ei kuitenkaan ole haettu.

Huhtikuussa kerrottiin, että tontille suunnitellun hotellin huoneiden lukumääräjakauma olisi muuttumassa, mistä tulisi lisää rakennuslupaprosesseja. Hankkeella on kuusi voimassa olevaa rakennuslupaa.

Alun perin torihotellin yrittäjä haki lupaa viisikerroksiseen noin 178-huoneiseen hotelliin, mutta sitä kaupunki ei myöntänyt. Uudessa poikkeuslupahakemuksessa kerroslukua madallettiin neljään, ja lupa heltisi. Voimassa olevassa rakennusluvassa huoneiden määrä on 129.

Forum24:n uutinen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Yhtä sekava ja amatöörimäinen prosessi kuin viereinen Kauppahallin peruskorjaus. Mitä tunareita nämä kaupungin virkamiehet oikein on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettekait te nyt usko, että tuohon hotellia nousee? Muodon vuoksi voidaan ehkä vähän pintaa kuopaista, että voidaan sanoa rakennustöiden jatkuvan. Jos mökille myönnetään lupa kolmeen kerrokseen ja sitä yritetään koko ajan puliveivata korkeammaksi, niin on kait se selvää, että siihen ei mökkiä nouse.
Homma poikki, paluu alkuperäiseen suunnitelmaan ja kiinnostuneet ilmoittautukoot. Jos kiinnostusta ei löydy, niin voitaisiin palata siihen alkuperäiseen eli torialueeseen.
Aika onneton toimija, jos tässä ajassa ei olla parempaan pystytty. Tuskin sama toimija saisi siihen yhtään isompaakaan tornia; eiköhän Jykän gasthaussi ole nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, turistit haluavat majoittua rauhalliseen ympäristöön. Hyvät bussiyhteydet vain tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan sitä matkustajakotia ei enää tarvitakkaan, menkööt hallikainen rakentamaan sen vaikka Ylikiiminkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kaupunki suutelee jonkin teknologiamiljonäärin varpaita. Peli olisi pitänyt viheltää poikki jo kauan sitten ja antaa hanke jollekin alan ammattilaiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On meillä etevat virkamiehet. Entä jos oikeasti hoidettaisiin virkatyö kuntalaisten eduksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se Oulun tauti eli tyhjänperästä änkyröinti tuon viivästyksen on aiheuttanut. Jos se lupa olisi tullut 5. kerroksiselle niin kuin se olisi pitänytkin, tuo hotelli olisi JO valmis. Liiketoiminnan pyörittäminen tuollaisessa lättänässä mökissä keskellä kirkonkylää kun ei varmasti ole toiminnanharjoittajan suunnitelmiin kuulunut MISSÄÄN vaihessa. Mutta Öylyläiset ovat nyt saanet mitä ovat halunneetkin. Lisää lättänää rakentamista ja ja sitä myöten ympäristön pilaamista sekä turhaa viivästystä hankkeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on haettu lupa 4 kerroksiselle ja aletaan myöhemmin itkemään ja änkyröimään että haluankin 5 kerrosta niin missä/kenessä se vika mahtaa olla:D

Toki jos myy koko hökötyksen S-ryhmälle niin ei kuule tiiä kuin pramia pytinki siihen nouseen pilviä hipomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä kannattaisi ottaa hankkeeseen mukaan bonus-kauppa, sen jälkeen rakennusluvan saa jälkikäteen pyytämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella osaamatonta toimintaa myös kaupungin taholta, käsiä vain levitellään. Ei voi enää enempää hävettää.

Kesällä kun ulkolaisia turistibusseja tulee torille ja kauppahalliin, niin näkevät suljetut tilat, jo ränsityneen vaneriaidan, niin näky on kuin entisestä Neuvostoliitosta. Varmaankin nämä turistit kertovat sitten kotimaassaan näkemänsä. Näihän se menee, hyvästä palvelusta kerrotaan kolmelle kaverille ja huonosta palvelusta tai palvelemattomuudesta kerrotaan yhdelletoista kaverille. Sitä voivat päättäjät summailla mielessään.

Ihan turha kaupungin haaskata rahoja kulttuuripääkaupungiksi hakemiseen. Ei mitään mahdollisuuksia kulttuuripääkaupungiksi, se nyt ohi mennyt mahdollisuus ihan kaupungin oman toimimattomuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on niin hämäräperäinen hotellihanke että oksat pois. Miten ihmeessä tuo meni läpi kaupungin päätäntäelimissä? Tuskin aivan kaikkein sääntöjen mukaan.

Tuo paikka olisi pitänyt säästää jollekin paljon paremmalle kaikkia palvelevalle hankkeelle. Nyt vain kauppahallin ympäristö sotketaan rakennuksella joka ei sovi tuohon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ajassa olisi rakennettu jo kaksikin hotellia jos olisi haluttu.

Miksi kaupungin keskeistä paikkaa pidetään vuodesta toiseen törkyläjänä?
Vai onko tämä osa Oululaista kulttuurimaisemaa? 😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikainen olis jo tossa ajassa rakentanut hotellin jos olis haluja vaan ei turhaa kaupunki odottanut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopulta voidaan miettiä tarvitaanko tuohon edes hotellia jos teatterin taakse tulee TervaTower jonne tulee myös majoitusta. Ja vieressä Radisson. Torille voisi kuvitella paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin virkamiehet ovat todella kärsivällisiä ja pitkämielisiä miljonäärien edessä, joku voisi jo sanoa, että rähmällään eurosäkin edessä. Tässä tapauksessa kumarretaan yhteen suuntaan, mutta pyllistetään ympärillä bisnestään tekeville. Tämän kokoluokan rakentamislupaan laitetaan yleensä tarkka toteutusaika ja toimenpiteet, jos niistä poiketaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä rähmällään kuin ollaan myös monikansallisten kiinteistösijoitusfirmojen edessä. Tällainen rahavallan mielistely tuhoaa koko kaupungin keskustan, eikä kukaan ota isännän vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

8:28
Kiinassa jo ainakin 56 viruskuolemaa, todettujen tartuntojen määrä lähes 2 000 – maa vastaa taudin leviämisuhkaan lisäämällä matkustusrajoituksia.
8:00
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille
8:00
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kotimainen lottokomedia latistuu lisänumeroihin – Anna-Leena Härkösen kirjan painokkaat puolet vaihtuvat löysään läpänheittoon
7:00
Keihäsmatkat-sarja on humalainen pätkä suomalaista matkailuhistoriaa – ensin ollaan kivassa kännissä ja sitten iskee krapula
7:00
Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva ex-tiedustelupomo johtaa valtioneuvoston Venäjä-hanketta
6:00
Tätä kunnanvaltuutettu Tuomas Okkonen pitää ongelmina Limingan päätöksenteossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image