Ju­ven­tus juhli seu­ra­le­gen­da Buf­fo­nin nousua ot­te­lu­ti­las­ton kaik­kien aikojen piik­ki­pai­kal­le – iki­nuo­ri kon­ka­ri­vah­ti torjui voiton pai­kal­lis­ot­te­lus­sa

Gianluigi Buffon (taaimmaisena) on Juventuksen elävä seuralegenda. Paulo Dybalasta odotetaan myös suurpelaajaa. Hän on ollut viime otteluissa vahvassa maalintekovireessä.
Gianluigi Buffon (taaimmaisena) on Juventuksen elävä seuralegenda. Paulo Dybalasta odotetaan myös suurpelaajaa. Hän on ollut viime otteluissa vahvassa maalintekovireessä.
Kuva: LUCA ZENNARO

Juventus juhli lauantaina kotistadionillaan Torinon paikallisottelussa sekä 4–1-voittoa että maalivahti Gianluigi Buffonia, joka nousi yksinään Italian pääsarjan ottelutilaston piikkipaikalle.

42-vuotias maalivahti on pelannut Serie A:ssa nyt peräti 648 ottelua, ja miehen ura jatkuu yhä. Juventus nimittäin ilmoitti hiljattain, että se on tehnyt Buffonin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Buffonin Serie A-ura alkoi Parmassa vuonna 1995. Juventukseen hän siirtyi silloisella ennätyssiirolla vuonna 2001.

Nyt jo liki 20 vuotta jatkuneen Juventus-uransa Buffon jo päätti kertaalleen. Hän kuitenkin päätyi jatkamaan uraansa ja pelasi kauden 2018–2019 Ranskan suurseura PSG:ssä.

Yhden välikauden jälkeen Buffon palasi takaisin Juventukseen. Paluusta on nyt aikaa vuosi. Tällä kaudella Buffon on ollut odotetusti joukkueen kakkosvahti. Ykkösmaalivahtina toimii puolalainen Wojciech Szczęsny.

Buffon kuuluu siihen joukkoon pelaajia, jotka jäivät Juventukseen, kun se pudotettiin sopupeliskandaalin seurauksena Serie B:hen kaudeksi 2006–2007. Buffon ja kumppanit nostivat Juventuksen takaisin pääsarjaan jo seuraavaksi kaudeksi.

Lukuisten Italian mestaruuksien lisäksi Buffon on voittanut muun muassa maailmanmestaruuden vuonna 2006. Hänet valittiin MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Lauantaina Buffon antautui kertaalleen, kun Torinon Andrea Belotti kavensi rangaistuspotkusta tilanteeksi 2–1 aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.

Ennen kavennusosumaa kotijoukkueen olivat vieneet johtoon Paulo Dybala ja Juan Cuadrado.

Toisella jaksolla portugalilaistähti Cristiano Ronaldo sijoitti pallon vapaapotkusta ylänurkkaan. Jo 25 maalia tämän kauden sarjassa tehnyt Ronaldo on jahdannut pitkään vapaapotkuosumaa tuloksetta. Tänään odotettu ensimmäinen onnistuminen kilpailullisessa ottelussa viimein tuli. Kyseessä oli Ronaldon Juventus-uran 42:s yritys vapaapotkusta.

Ronaldo ja Dybala ovat olleet koronatauon jälkeen vahvaassa vireessä. Molemmat ovat onnistuneet tauon jälkeen maalinteossa kaikissa neljässä Juventuksen pelaamassa Serie A -ottelussa.

4–1-lukemat syntyivät, kun Torinon Koffi Djidji liukui keskityksen omaan maaliin.

Voitollaan Juventus piti tukevan otteen sarjajohdosta. Torinon jättiläisseura hakee jo yhdeksättä peräkkäistä mestaruuttaan.