Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jutun takaa: Mikä tahansa puhe ei ole uutinen – eikä var­sin­kaan vi­ha­pu­he

Ennakkoluuloja ylläpitävä tai lisäävä sisältö yksityisissä viesteissä ei ylitä uutiskynnystä

Toimitukset seuraavat tarkasti yleisön tuottamaa sisältöä tiedotusvälineen ylläpitämällä verkkosivulla silloinkin, vaikkei sisältöä pidetä toimituksellisena aineistona. Erityisesti pyritään estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen.

Ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt, kuten Journalistin ohjeiden liitteessä todetaan (www.jsn.fi/)

Oikeusministeriö määritteli uusimmassa vihapuhetta koskevassa raportissaan (22.4.2021) mitä vihapuhe tarkoittaa. Se on halventavia, nöyryyttäviä, uhkaavia, vihamielisiä tai epäinhimillistäviä ilmaisuja, jotka liittyvät ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kuten esimerkiksi sukupuoleen, ikään, ulkonäköön, vakaumukseen tai uskontoon.

Vihapuheeseen liittyy yleensä tavoite, että sillä halutaan leimata ihminen tai ihmisryhmä kielteisessä valossa.

Vihapuhe kohdistuu usein julkisuudessa työskenteleviin ammattiryhmiin kuten poliitikkoihin, tutkijoihin tai toimittajiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.