Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Junes Lokka rienasi kuol­lei­ta lapsia ja naista, jonka hän sanoo tehneen tut­kin­ta­pyyn­nön Se­bas­tian Tynk­ky­ses­tä – Tynk­ky­nen pitää Lokan toi­min­taa jul­ki­suus­ha­kui­se­na pro­vo­kaa­tio­na

Viesteissä ja videolla Lokka muun muassa nimittelee loukkaavalla ilmauksella naista ja iloitsee siitä, että nainen on menettänyt lapsensa. Naisen kaksi lasta on kuollut.

Junes Lokka on Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.
Junes Lokka on Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl.) on julkaissut Twitter-tilillään herjaavia kommentteja naisesta, jonka hän ainakin väittää tehneen kansanedustaja Sebastian Tynkkysen (ps.) sanomisista tutkintapyynnön poliisille.

Viesteissä ja videolla Lokka muun muassa nimittelee loukkaavalla ilmauksella naista ja iloitsee siitä, että nainen on menettänyt lapsensa. Naisen kaksi lasta on kuollut.

Tynkkynen julkaisi kesäkuun lopulla Youtubessa videon, jossa hän kävi yksityiskohtaisesti läpi poliisilta saamaansa kirjettä hänestä tehdystä tutkintapyynnöstä. Tutkintapyynnön tehneen henkilön mukaan Tynkkysen eduskunnassa pitämä puheenvuoro pakolaistilanteesta oli rasistinen.

Tutkintapyyntö ei johtanut esitutkintaan. Poliisi katsoi, ettei Tynkkysen puhe täyttänyt rikoksen tunnusmerkkejä.

Videolla Tynkkynen viittaa tutkintapyynnön tehneeseen naiseen, mutta kertoo päättäneensä, ettei kerro hänen nimeään julkisuuteen.

– Voisin olla häijy ja kertoa tämän henkilön nimen, joka tämän ilmoituksen on meikäläisestä tehnyt, tosta mun täysistuntosalipuheesta. Mä en nyt tee sitä. Pidä tää mielessä seuraavan kerran sinä henkilö, joka olet yrittänyt ilmiantaa ja vaikuttaa mun demokraattisiin oikeuksiin, niin pidä tää mielessä, että mä säästin sut siltä rummutukselta, mikä sua olisi seurannut, jos sun nimen olisin kertonut, Tynkkynen sanoo videolla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.