Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Junalla yksin mat­kus­ta­van on pakko ostaa koko ma­kuu­hyt­ti, oman hytin tyhjän pe­ti­pai­kan voi kui­ten­kin kau­pi­tel­la kenelle haluaa – "Niin voi tehdä"

Hintauudistus: VR:ltä ei voi ostaa enää yksittäisiä makuupaikkoja yöjuniin, tuurilla paikan voi kuitenkin ostaa esimerkiksi sosiaalisen median kauppapaikoilta.

Yksittäisiä makuupaikkoja ei VR:n yöjunista enää saa. Itselle ostetun hytin vapaat makuupaikat voi kuitenkin vapaasti jälleenmyydä niin halutessaan.
Yksittäisiä makuupaikkoja ei VR:n yöjunista enää saa. Itselle ostetun hytin vapaat makuupaikat voi kuitenkin vapaasti jälleenmyydä niin halutessaan.
Kuva: Teija Soini

VR uudisti makuuhyttien myyntiä koronan myötä niin, ettei yksittäisiä nais- tai miespaikkoja enää myydä. Yksin matkustavan on lunastettava koko hytti.

Miksi yhden makuupaikka maksaa yhtä paljon kuin kahden, VR:n matkustajaliikenteen kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä?

– Olemme siirtyneet hyttikohtaiseen hinnoitteluun laivayhtiöiden ja hotellien tapaan. Uudistettu makuuhyttien hinnoittelumalli palvelee valtaosaa matkustajia edullisemmin hinnoin. Koko hytin saa nyt käyttöönsä halvemmalla kuin aiemmin. Asiakkaat ovat olleet pääasiassa tyytyväisiä muutokseen.