Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Julk­kis­ko­kin­kin keit­tiös­sä on pa­ran­ta­mi­sen varaa – tämän takia kan­nat­taa miettiä kaksi kertaa lie­si­tyyp­piä ja in­teg­roi­tu­ja kyl­mä­ka­lus­tei­ta

Kokki Alex Nurmi teetti keittiöönsä täysremontin viisi vuotta sitten. Moni hyvä uudistus toteutui, mutta osa ideoista jäi haaveiksi, kun talon rakenteet asettivat omat rajoitteensa.

Minimalismi maksimoi keittiötoimien sujuvuutta. Siksi Alex Nurmi pitää työtasoilla mahdollisimman vähän tavaraa esillä. Ruokailutilan ja keittiön välillä on avoin yhteys, joten kokki voi puuhaillessaan seurustella ruokavieraiden kanssa.
Minimalismi maksimoi keittiötoimien sujuvuutta. Siksi Alex Nurmi pitää työtasoilla mahdollisimman vähän tavaraa esillä. Ruokailutilan ja keittiön välillä on avoin yhteys, joten kokki voi puuhaillessaan seurustella ruokavieraiden kanssa.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Yhdeksän vuotta sitten Nurmen perhe kantoi muuttokuormansa uuteen kotiin. Telkkaristakin tuttu kokki Alex Nurmi purki välineensä tulevaan työhuoneeseensa – keittiöön.

Erillistalo on yksi vuonna 2010 rakennetun taloyhtiön neljästätoista konseptitalosta. Ulkoapäin identtisistä taloista löytyy kolmea erilaista pohjaratkaisua.

– Ensimmäinen asukas oli kallistunut valinnassaan isoon olohuoneeseen ja pieneen keittiöön. Meidän valintamme olisi ollut juuri päinvastainen, Nurmi kertoo.

Muuton jälkeen perhe kasvoi: Kirsi ja Alex Nurmen tytär Jade sai pikkuveljekseen Oliverin. Ennen pitkää lapset halusivat seurata iskän kokkauksia työtasolla istuen, ja ilmeni, että keittiö kävi auttamatta ahtaaksi. Oli remontin aika.

– Viisi vuotta sitten tehdyssä rempassa haluttiin lisää tilaa ja avaruutta. Suunnitelmaa hiottiin keittiösuunnittelijan kanssa. Pettymys oli suuri, kun toivottua seinänkaatoa ei voitukaan toteuttaa. Saimme sentään suoran näköyhteyden keittiöstä ruokailutilaan.

Vaaleat pinnat lisäävät avaruuden tuntua pienessä tilassa. Nurmen perheen haaveissa on uusi pyöreä ruokapöytä.
Vaaleat pinnat lisäävät avaruuden tuntua pienessä tilassa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.