Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jul­kis­ten tilojen lat­tiois­ta nas­ta­ken­gän kes­tä­viä – yh­teis­kun­nal­li­sil­la toi­mi­joil­la pitäisi olla tur­val­li­sen liik­ku­mi­sen edis­tä­mi­ses­sä eri­tyi­nen vastuu

Nastakenkä on jo tunnetusti ainoa järkevä liukkaan kelin jalkine. Joillekin meistä se on myös ainoa kenkä, joilla talvikeleillä uskaltaa liikkua vaativissa sääolosuhteissamme. Hankalat nastakengät kuitenkin ovat julkisissa tiloissa: joko kävely nastoilla on kiellettyä tai nastakengät ovat niihin liukkaat. Silloin turvallinen jalkine muuttuukin vaaralliseksi.

Mitä enemmän ihmiseläjälle karttuu ikää, sitä varovaisemmaksi hän tulee liikkumisessaan. Pahimmassa tapauksessa koteloidutaan sisätiloihin viikoiksi liukastumisen pelossa.

Kuitenkin terveyttä edistävään, edulliseen ja ilmastokestävään liikkumiseen eli kävelemiseen kannattaisi kannustaa käytännöllisillä ratkaisuilla. Aivan oleellista tässä on, että lattiat sallisivat nastakenkäkävelyn. Silloin vaihtokenkiä ei tarvitsisi epäkäytännöllisesti kannella mukana ja vaihdella tuulikaapissa.

Usein tarjolla oleva sininen muovinen sisätossu ei ole ratkaisu, sillä sen läpäisee terävä nasta eikä se oikeastaan edistä turvallista kävelemistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.