Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Ju­han­nuk­sen me­no­lii­ken­ne sujunut Oulun seu­dul­la mal­lik­kaas­ti – "Kuu­sa­mon­tiel­lä on pe­rin­tei­ses­ti vilk­kain­ta"

Rajavartiolaitos suorittaa tehostettua valvontaa vesillä juhannuksen aikana.

Juhannuksen menoliikenne vilkastuu Oulun seudulla iltapäivällä.
Juhannuksen menoliikenne vilkastuu Oulun seudulla iltapäivällä.
Kuva: Teija Soini

Juhannuksen menoliikenne oli vilkkaimmillaan Oulun seudulla torstai-iltapäivänä. Kello viiden aikaan liikennemäärät ovat lähteneet jo laskuun, tieliikennekeskuksesta kerrotaan.

Fintrafficin Oulun tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Jari Torvinen kertoi aikaisemmin päivällä liikennemäärien kasvavan kello 14–15 aikaan.

– Pitkälle iltapäivään menee, ennen kuin etelästä pohjoiseen päin suuntaavat saavuttavat Oulun korkeuden ja liikennemäärät kasvavat.

Juhannuksen menoliikenne on vilkasta etenkin Kuusamontiellä.

– Valtatie 20 tuppaa ruuhkautumaan Oulun ja Pudasjärven välillä sekä edelleen Kuusamon suuntaan. Myös Oulun ulosmenoväylillä liikenne pohjoiseen ja etelään päin ruuhkautuu iltapäivällä.

Liikennepäivystäjä Olli Puolimatkan mukaan Kuusamontie olikin aikaisemmin päivällä ruuhkautunut niin, että autojono Kuusamoon päin oli muutaman kilometrin mittainen. Muuten juhannusliikenne on sujunut oikein mallikkaasti. Viiteen mennessä onnettomuuksia ei ollut sattunut ja ajokeli oli hyvä.

Kello puoli kuuden aikaan illalla Pudasjärven lähellä Poijulassa sattui kahden auton peräänajo, jossa pelti rytisi ilman henkilövahinkoja. Onnettomuus ei tieliikennekeskuksen mukaan vaikuta liikenteeseen.

Oulujoen ylittävä silta valmistui, joten tietyömaa ei hidasta liikenteen kulkua etelään tai pohjoiseen päin. Samoin Nelostiellä Oulunportin kohdalla ollut tietyömaa on sekin valmis eikä ruuhkauta liikennettä.

Kiiminkijoen siltaremontti Haukiputaan ja Iin välillä hidastaa liikennettä molempiin suuntiin.

Rajavartiolaitos suorittaa tehostettua valvontaa vesillä juhannuksen aikana.

Lämmin sää yhdistettynä juhannukseen tarkoittaa myös sitä, että vesiliikenne vilkastuu.

Juttua päivitetty klo 17.11 tuoreimmilla tiedoilla liikenteestä ja Olli Puolimatkan kommenteilla. Kello 18.59 lisätty tieto Poijulan peltikolarista.