Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Jour­na­lis­ti: JSN saanut kym­men­kun­ta kan­te­lua Ma­rin-uu­ti­soin­nis­ta

Toimittajat tenttasivat Sanna Marinia viime perjantain tiedotustilaisuudessa. Useista paikalla olleista medioista on tehty kanteluita Julkisen sanan neuvostoon Marinin bilekohu -uutisointia koskien.
Toimittajat tenttasivat Sanna Marinia viime perjantain tiedotustilaisuudessa. Useista paikalla olleista medioista on tehty kanteluita Julkisen sanan neuvostoon Marinin bilekohu -uutisointia koskien.
Kuva: KIMMO BRANDT

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) illanviettoa käsittelevästä uutisoinnista on tehty reilut kymmenen kantelua Julkisen sanan neuvostolle (JSN), kertoi Journalisti-lehti maanantaina.

JSN:n puheenjohtajan Eero Hyvönen kertoo Journalistille, että kanteluiden aiheet liittyvät Marinin ja hänen seurueensa yksityisyyden suojaan sekä tekijänoikeuksiin. Marinin illanvietosta julkaistut videot ovat peräisin yksityiseltä Instagram-tililtä.

Kanteluita on tehty Helsingin Sanomien, Seiskan, Ylen, Ilta-Sanomien, Iltalehden ja MTV:n uutisoinnista. Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Yksityiselämän loukkausta koskevan kantelun käsitteleminen JSN:ssä vaatii yleensä asianomaisen suostumuksen. Neuvosto voi kuitenkin ottaa käsittelyyn tapauksia myös silloin, jos käsittelylle on erityisen painavat syyt. Hyvösen mukaan Marin-uutisointi täyttää tämän kriteerin, Journalisti kirjoittaa.

Hyvösen mukaan kyseessä on tämän vuoden eniten kanteluita tuonut tapaus. Tänä vuonna useita kanteluita on tehty Sanna Marinin takapuolesta ja presidentti Sauli Niinistön lapsesta julkaistuista kuvista.