Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Jou­lu­tauol­la kan­san­edus­ta­jien kan­nat­taa rau­hoit­tua ja ryh­dis­täy­tyä

Poliitikkojen pitää itse oivaltaa, ettei vastuuta voi kantaa roikkumalla WhatsApp-keskusteluissa, Karina Jutila kirjoittaa. "Päättäjän on katsottava aina omaa puhelintaan kauemmaksi, paljon kauemmaksi."

Suomi-paidan pukeminen on kunnia-asia. Näin sanovat urheilijat, jotka pääsevät edustamaan maatamme ja näyttämään taitonsa huipputasolla. Politiikassa tarvittaisiin nyt vastaavaa asennetta. Kun maailma on pysähtynyt koronan vuoksi, eduskunnassa voimia valuu alasarjan peleihin. Tilannetaju näyttää loppuvan kesken kauden.

Huipennus huonolle suorittamiselle nähtiin viime viikolla. Eduskunnan ”pyhimmälle kamarille” eli perustuslakivaliokunnalle ei suotu kunnollista työrauhaa ulkoministeri Pekka Haaviston tapauksen käsittelyyn. Enää ei kannata kerrata epäonnistuneiden nimiä, vaan oppia tapauksesta.

Haaviston asiassa häiriköintiin ei syyllistynyt media, vaikka valiokunnan puheenjohtaja mainitsi kurinpalautuksesta lehdistölle. Varsinainen virhe oli vihreiden yritys pehmentää valiokunnan lausuntoa vetoamalla muiden hallituspuolueiden edustajiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.